De krant wordt overhandigd door (vlnr) Jort Schoemaker, Simone Konings en Wim Hofstede aan Johan van Oosterhout  van het Arboretum.
De krant wordt overhandigd door (vlnr) Jort Schoemaker, Simone Konings en Wim Hofstede aan Johan van Oosterhout van het Arboretum. Foto: Johan Wagenmakers

TIG trots op nieuwe toeristische krant

Door: Vera de Geus algemeen

HALDERBERGE - Voorzitter Johan van Oosterhout nam, in de prachtige tuin van het Arboretum, uit handen van de jonge marketeers Simone Konings, Jort Schoemaker en Wim Hofstede van het toeristisch platform Visit Halderberge, het eerste exemplaar van de evenementenkrant 2019, traditiegetrouw gemaakt door Uitgeverij De Bode, in ontvangst. Niet alleen als dank voor het toetreden van Johan - namens het Cultureel Erfgoed - tot het bestuur van Visit Halderberge, maar zeker ook om de waardering uit te spreken aan de vijftien vrijwilligers die deze unieke botanische tuin draaiende houden.

Het toerisme in Halderberge heeft de jongste jaren een enorme vlucht genomen. Niet alleen letterlijk vanaf het 'eigen' vliegveld Breda International Airport, maar zeker ook wat betreft het aantal bezoekers aan de vele mooie 'pareltjes' zoals het religieus erfgoed en de musea. Ook het aantal verblijven en overnachtingen in de recreatiegebieden, hotels, campings en B&B's is alleen maar toegenomen. De Toeristische Initiatiefgroep Halderberge (TIG) werkt al enkele jaren aan de bevordering van het toerisme. Een van de initiatieven is het uitbrengen, bij de start van een nieuw seizoen, van een speciale krant over toerisme en recreatie in Halderberge.

Evenementen-overzicht

"De krant staat vol met informatie over de belangrijkste toeristische trekpleisters in onze gemeente, geeft een volledig evenementen-overzicht én heeft een puzzel waarmee drie gratis rondvluchten te winnen zijn," laat Wim Hofstede bij de overhandiging van het eerste exemplaar weten. Even eerder had Tim Berendsen namens de TIG Johan van Oosterhout geprezen voor zijn betrokkenheid bij het toerisme in de gemeente. "Vanuit zijn culturele instelling staat Johan hier erg voor open, getuige ook het feit dat hij nu zelfs bestuurslid van Visit Halderberge is geworden."

Bewaarexemplaar

De krant heeft ook regionaal gezien een goede slag geslagen, want hij kent voor het eerst een oplage van maar liefst 94.200 exemplaren. Hij wordt niet alleen verspreid in de gemeentes Halderberge, Roosendaal, Etten-Leur en Moerdijk, de plaatsen Sint Willebrord, Rucphen, Zegge en Steenbergen, maar komt ook te liggen bij het nieuwe toeristische informatiepunt in Oudenbosch. Het is een bewaarexemplaar met vele tips en ideeën voor bezoekjes binnen de gemeente.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief