Henk Scheepens uit Hoeven was één van de mensen die een lintje kregen. ARCHIEFFOTO
Henk Scheepens uit Hoeven was één van de mensen die een lintje kregen. ARCHIEFFOTO

Flinke lintjesregen in Halderberge

Door: Vera de Geus algemeen

HALDERBERGE - Kees Franken, Ad van Laarhoven, Rien Couwenbergh, Dave van Dijk, Ans Smolders-De Laat, Ad Manniën, Elly van Loon-IJkelenstam, Henk Scheepens en Murat Özen. Dat zijn de Halderbergenaren die tijdens de lintjesregen op vrijdag 26 april benoemd werden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Özen krijgt zijn lintje op 30 april, omdat hij tijdens de Lintjesregen in het buitenland was.

Op 26 april stond burgemeester Jobke Vonk-Vedder al vroeg in Stampersgat voor de 72-jarige Kees Franken. Hij is decennia lang vrijwilliger geweest bij carnavalsstichting De Meekrap uit Stampersgat. Verder is hij medeoprichter en bestuurslid van Stichting Wielerronde Stampersgat en vrijwilliger bij VV De Schutters te Stampersgat.

Ook de 59-jarige Ad van Laarhoven uit Stampersgat werd verrast. Jarenlang was hij bestuurslid bij VV De Schutters, oprichter en voorzitter van dartvereniging La Plaza en organisator van de Halderbergse Dartcompetitie. Van Laarhoven verzorgt verder de kerstmarkt in het dorp en is sinds 2012 betrokken bij Zeemanskoor de Kreekrakkers.

De burgemeester bracht ook een bezoek aan de 75-jarige Elly van Loon-IJkelenstam. Sinds 1997 is ze betrokken bij de Katholieke Oudenbossche Vrouwenvereniging en sinds 2005 is ze vrijwilligster bij drie steunpunten van Stichting Groenhuijsen. Ook zet ze zich in voor het Alzheimercafé in Halderberge.

Rien van Couwenberg, 81 jaar, kreeg eveneens de versierselen opgespeld. Hij woont in Oudenbosch en was daar van 1996 tot 2001 voorzitter van de Stichting Cultureel Centrum Fidei et Arti. Hij was lange tijd vrijwilliger bij de Stichting Open Huis 't Stoofje en Stichting Vrienden van Paulus.

Dave van Dijk (74) uit Bosschenhoofd was de volgende gelukkige. Hij was betrokken bij de Nederlandse Vereniging van Kapiteins ter Koopvaardij. Sinds 2007 is hij vrijwilliger bij de Koninklijke Vereniging van Marine Officieren. Verder was hij actief voor De Nederlandse Anchorites en het Maritiem Platform Gepensioneerden.

Ans Smolders - De Laat (80) uit Bosschenhoofd kreeg ook hoog bezoek. Sinds 1969 is ze vrijwilligster bij de RK Parochie Heilige Bernardus van Clairvaux, ze zat bij De Zonnebloem, is mantelzorger voor enkele inwoners van Bosschenhoofd, zette zich in voor het steunpunt voor ouderen 't Bosschenhuys en is vrijwilliger bij het Alzheimer Café Halderberge.

De 69-jarige Ad Manniën uit Hoeven werd ook onderscheiden. Sinds 1987 is hij vrijwilliger bij de visvereniging Geduld Vangt Vis. Sinds 1996 verzorgt hij diverse wedstrijden en is hij verantwoordelijk voor de ledenadministratie. Daarnaast verricht hij diverse onderhoudswerkzaamheden, controleert hij op vispassen en verkoopt hij dagvergunningen bij de viswateren. Tijdens zijn bestuursperiode zijn de viswateren en de omgevingen Zandwiel en de Brillewiel opgeknapt. Verder droeg hij zorg voor de informatieboekjes van de visvereniging.

Henk Scheepens, eveneens uit Hoeven, werd ook benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Sinds 1990 zit hij bij carnavalsstichting de Peejenzaaiers uit Hoeven. Daarnaast is hij actief lid van de politieke partij Lokaal Halderberge. verder zit hij in het bestuur van Scouting Maria Goretti Hoeven, de Stichting Oranjecomité Hoeven en lid van het parochiebestuur. Sinds 2002 is Scheepens lid van blaaskapel 't Tofkappelluke.

Murat Özen (57) uit Oudenbosch kreeg telefonisch te horen dat hij een lintje kreeg. Hij verbleef de 26ste namelijk in het buitenland en krijgt daarom de 30ste de versierselen opgespeld. Hij is voorzitter van de ISN Barbaros Moskee van de Islamitische Stichting Nederland (ISN) in Oudenbosch. In 2016 nam hij het voortouw bij de realisatie van een nieuwbouw Moskee en begeleidde namens het bestuur het bouwproces. Bovendien is hij voorzitter van de jeugd- en de vrouwencommissies, is hij verantwoordelijk voor het beheer en regelt hij de schoonmaak. Daarnaast maakt hij zich sterk voor de integratie en het welzijn van de Turkse gemeenschap in Oudenbosch (300 personen), in het bijzonder de jongeren. 

Vanaf 15 mei staat er wekelijks een interview met een van de gedecoreerden in de Halderbergse Bode.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief