Rocky kwam, zag en overwon het hart van Liesbeth. FOTO ELS ROMMERS
Rocky kwam, zag en overwon het hart van Liesbeth. FOTO ELS ROMMERS (Foto: Els Rommers )

Asielhond Rocky verovert hart van Oudenbossche Liesbeth

  algemeen

OUDENBOSCH – Maak kennis met Rocky, een Rottweiler-mix, afkomstig uit Egypte en een ontzettende lieve loebas. Zijn enthousiaste begroeting verraadt niets van zijn roerige verleden. Zijn geamputeerde poot wel. Op één-jarige leeftijd werd hij namelijk aangereden. Toen zijn baas zijn gebroken poot zag, bond hij het 'beschadigde' dier vast aan een hek om te sterven. Gelukkig belde iemand het asiel en werd Rocky gered van de dood. Toch duurde het nog jaren en de nodige ellende voor hij bij Liesbeth een veilig thuis vond.


DOOR ELS ROMMERS

Als één hond het predicaat doorzetter verdient is het Rocky wel. De foto die Liesbeth van Rocky toont, en waarop een door een huidziekte verminkt mager scharminkel te zien is, is ronduit gruwelijk.

Stress en pijn

"Toen Rocky in het asiel kwam, werd hij depressief", weet Liesbeth te vertellen. "Hij had stress en pijn en weigerde te eten. Zijn poot is afgezet, wat achteraf gezien niet nodig was geweest. Bovendien kreeg hij een huidziekte. In Egypte konden ze hem daar niet voor behandelen. Een dame heeft hem uit het asiel gehaald en mee naar Nederland genomen." 

Dit moet zo zijn
Liesbeth zag op Facebook een oproep voorbij komen van stichting Happy Dog Maspalomas. "Ze zochten met spoed een opvangadres voor Rocky. Hij zat toen al weer goed in zijn vel en ik viel als een blok voor zijn leuke kop. Toen ik las dat hij maar drie poten had, wist ik: die is moeilijk te plaatsen. Omdat ik vind dat ook een asielhond liefde verdient, besloot ik te reageren", legt Liesbeth uit.

Oogoperatie

"Ik werd gevraagd om hem te adopteren, maar eerst wilde ik de oogoperatie afwachten die hij moest ondergaan. Even daarna hoorde ik dat Rocky door anderen geadopteerd zou worden, wat later weer niet door bleek te gaan. Opnieuw werd ik gevraagd Rocky op te vangen. Toen wist ik zeker: Rocky hoort bij mij. En dus zei ik volmondig JA!" 

Onmisbaar familielid
"Een dag later al kwamen ze naar mijn huis om te kijken of Rocky hier een veilig thuis zou vinden. Ik slaagde voor de test en weer een dag later mocht ik Rocky ophalen, die tijdelijk in België verbleef. Tijdens de twee uur durende terugrit, heeft het arme dier van de stress de auto ondergespuugd. Dit was op 12 december van het afgelopen jaar. In februari kreeg hij zijn oogoperatie, die gesponsord werd door diverse instanties. Twee weken later was de definitieve adoptie een feit. Rocky bleek hartstikke lief en had mijn hart al gestolen. Het was ondenkbaar dat hij weg zou gaan. Hij is een volwaardig en onmisbaar gezinslid geworden."

In de fietskar
Het had veel erger kunnen aflopen. Rocky had kunnen overlijden of een zwaar trauma kunnen overhouden. In plaats daarvan is hij goed gezond en begroet hij mensen, kinderen en dieren zonder enige terughoudendheid. "Alleen mannen, en in het bijzonder degenen die een tas bij zich hebben, houdt hij soms liever op afstand", nuanceert Liesbeth. "Maar verder merk ik niets aan hem. Uiteraard moet ik rekening houden met het feit dat hij drie poten heeft, hoewel hij daar zelf geen probleem van maakt. Wandelen vindt hij heerlijk. Omdat ik graag fiets, heb ik een fietskar gekocht. Dan kan de auto blijven staan en trekken we er samen op uit. Daar genieten we allebei enorm van. 'Rocky bleek hartstikke lief en had mijn hart al gestolen' Natuurlijk hebben ze een verleden, maar heel vaak hebben ze nog heel veel liefde te geven." 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Kapper m/v

Oudenbosch

Facturist

Baarle-Nassau

Natuursteen bewerker

st Michelsgestel

Full-Time winkelpersoneel

Oosterhout

Operators m/v 2-3 ploegendienst

Raamsdonksveer

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief