Vertegenwoordiger Anton Koevoets van de Rabobank wordt bedankt door bestuur en badmeester Roeland Appels.
Vertegenwoordiger Anton Koevoets van de Rabobank wordt bedankt door bestuur en badmeester Roeland Appels. (Foto: Johan Wagenmakers)

Er wordt weer gezwommen in Blankershove

  algemeen

OUD GASTEL - Stichting Zwembad Blankershove is met enkele vrijwilligers de afgelopen maanden bezig geweest met onderhoud, renovatie en vernieuwing van het plaatselijke zwembad. Vorige week woensdag, volgens traditie op de eerste dag van mei, werden de poorten opengezet. Zwemliefhebbers kunnen tot 1 september weer volop genieten.


DOOR JOHAN WAGENMAKERS

Na de overname van het zwembad in 1988 draait de destijds opgerichte stichting voornamelijk op vrijwilligers. Zes jaar geleden werd meer dan 60.000 euro - de opbrengst van het Glazen Huis - in beheer gegeven aan de Stichting Gastels Belang.

Goede zomer

"Daar maken we gebruik van als we grote onkosten of uitgaven hebben, zoals twee jaar geleden nieuwe pompen. Verder proberen we jaarlijks de exploitatiekosten zelf af te dekken. Door de zeer goede zomer van afgelopen jaar hebben we zelfs geld terug kunnen storten in het fonds van Gastels Belang," laat stichtingsvoorzitter Remi Bolmer weten.

Zonnepanelen
Op het dak van de machinekamer zijn dit jaar zonnepanelen geplaatst, die de energierekening aanmerkelijk omlaag moet gaan brengen. "Wij zijn verguld met een gift uit het coöperatief dividendfonds van de Rabobank.Onze badmeester Roeland Appels kwam met het idee om een aanvraag hiervoor in te dienen. Daardoor zijn wij in staat geweest om in totaal 24 zonnecollectoren aan te schaffen.Zo kunnen we de komende jaren de energievoorziening op een nog duurzamere manier toepassen," zegt hij verder verheugd. "Wij zijn blij om iets te kunnen doen aan het 'groene' van het zwembad en dat ze door middel van zonne-energie méér energie uit het zwembad halen," laat Anton Koevoets namens de commissie van beoordeling van de Rabobank daarop weten.

Witte kuipstoelen

Verder zijn er meer voorzieningen bijgekomen en zijn er zaken opgeknapt. Een rondje over het terrein met badmeester Roeland Appels leert dat er maar liefst 1100m2 grijze tegels van 30 x 30 centimeter compleet vernieuwd zijn. "Daar zijn we met een vaste groep vrijwilligers in november al mee begonnen. We zijn nog niet helemaal klaar, maar doen de rest de komende winter," vertelt hij. Verder zijn er bloembakken vergroot, is er het nodige schilderwerk gedaan en zijn er zeven houten 'stoelenopberghokjes' her en der op het veld gekomen. "De stoelen stonden altijd in een ruimte bij de kassa, maar zijn op deze manier praktisch over het gehele terrein verspreid. Als mensen nog witte kuipstoeltjes hebben en er vanaf willen kunnen ze deze trouwens bij ons afgeven. Wij zijn er blij mee," doet hij ondertussen een oproep.

Frites

Erg trots is Roeland op de compleet nieuwe frituur. "Daar was behoefte aan en door het beregoede vorige seizoen konden we hier nu in investeren. We houden het simpel en beginnen met frites, frikandel, kroket en kipcorn. Daarnaast verkopen we nu ook vers softijs." De dochter van Roeland heeft gezorgd voor een toepasselijk Delfts Blauwe tegel met als tekst: 'Blankershove friet, zo proef je het ergens anders niet.' "Na al dat tegelwerk hadden we die tegel wel verdiend zei ze," lacht Roeland. Meer informatie is te vinden op www.zwembadblankershove.nl. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Kapper m/v

Oudenbosch

Facturist

Baarle-Nassau

Natuursteen bewerker

st Michelsgestel

Full-Time winkelpersoneel

Oosterhout

Operators m/v 2-3 ploegendienst

Raamsdonksveer

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief