Helga en Maarten Hage gaan na 1 jaar 't Proeverijtje de zaak al uitbreiden met Drinks & Bites.
Helga en Maarten Hage gaan na 1 jaar 't Proeverijtje de zaak al uitbreiden met Drinks & Bites. Foto: Johan Wagenmakers

Restaurant 't Proeverijtje breidt uit met Drinks & Bites

Door: Johan Wagenmakers Bedrijvig Nieuws

OUDENBOSCH - Helga en Maarten Hage hebben vorig jaar op 28 april aan het Jezuïetenplein met 't Proeverijtje hun eigen restaurant geopend. Vanaf de opening is het, gedragen door het vakmanschap van het echtpaar en het bijzondere mooie weer, een groot succes gebleken. Nu na ruim een jaar trekt het stel een vrijkomend kledingpand bij de zaak. Daar openen ze, onder de vlag van 't Proeverijtje, begin juli Drinks & Bites.

DOOR JOHAN WAGENMAKERS

Maarten (49) komt volgens eigen zeggen uit 'de Thoolse klei', terwijl Helga (57) haar roots in Suriname heeft en pas op 13-jarige leeftijd naar Nederland gekomen is. Min of meer per toeval zijn ze drie jaar geleden in Oudenbosch komen wonen. "Ons huis in Dordrecht was te groot geworden en Maarten tenniste al bij OTC, dus besloten we om deze kant op te komen. Hier heb ik een opleiding voor intercedente gedaan, terwijl Maarten een vaste baan als verkoopaccountmanager had. Maar omdat ik vroeger in de horeca heb gewerkt en zelf een catering heb gehad, begon dat erg aan mij te trekken," vertelt Helga.

Alles vers
Het echtpaar besloot daarop 'de slapende lunchroom' Koffie en Meer over te nemen. "Mede dankzij die mooie zomer ging het als 'een vliegende keep'. Het was zó druk, dat Maarten zijn baan heeft opgezegd." 't Proeverijtje is een bistro-achtig restaurant met een uitgebreide lunch- en menukaart. De aankleding van het restaurant is stijlvol en modern en buiten is er een groot terras met 70 zitplaatsen. Afhalen en bezorging van catering behoort ook tot de mogelijkheden. Tevens kan 't Proeverijtje afgehuurd worden voor verjaardagen, vergaderingen, condoleances en dergelijke. "We serveren drie gangen zeg ik altijd," legt Maarten uit. "Koffie met gebak, een volwaardige lunch én een uitgebreid diner. Qua inkoop kijken we altijd naar kwaliteit en niet naar geld. Bij ons is alles vers. Vlees kopen we het beste van het beste bij iemand die zelf slacht en de vis kopen wij in bij vishandel Hage.

Drinks & Bites
De gemiddelde beoordeling bij restaurantsite The Fork is maar liefst 8,8. "Dat het zo goed gaat is mede dat wij er keihard aan gewerkt hebben." Na een jaar wordt de zaak al uitgebreid. De vrijkomende kledingwinkel van Only You wordt bij de zaak betrokken. Dat wordt een (semi-)aparte ruimte van ca. 85m2 waar onder de vlag van 't Proeverijtje, Drinks & Bites vanaf begin juli speciale hapjes en drankjes gaat verkopen. "Dan moet je denken aan zo'n 30 speciaalbieren, waarvan 6 van de tap. Verder gaan we er bijvoorbeeld bier- en wijnproeverijen houden en er komt zeker een beamer te hangen, zodat allerlei evenementen 'live' te zien zijn."

Haringparty
Op 28 juni houdt 't Proeverijtje een haringparty, waarvan de opbrengst gedeeltelijk ten goede komt aan het Sophia Kinderziekenhuis. Daarbij is plaats voor maximaal 100 personen. Op tijd reserveren is zeker gewenst.

't Proeverijtje
Jezuïetenplein 1, 4731 HX Oudenbosch, 0165-329477
info@t-proeverijtje.nl  www.t-proeverijtje.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief