Door dagelijks verse maaltijden aan te bieden kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn.
Door dagelijks verse maaltijden aan te bieden kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn.

Chef-kok Marco de Jong kookt in Rucphense supermarkt

Door: John van Aert Bedrijvig Nieuws

RUCPHEN - Sinds vorige week is supermarkt Plus Manniën in Rucphen een afdeling rijker. Naast de afdeling vlees worden dagelijks verse maaltijden aangeboden, bereid door chef-kok Marco de Jong. De klant kan kiezen voor een instant- maaltijd of stelt zelf zijn menu samen. En naast de kant- en -klare maaltijden biedt deze afdeling een uitgebreid assortiment aan barbecue- specialiteiten, koude- en warme schotels, en delicatessen. Een aanvulling op de vertrouwde versproducten conform de wensen van deze tijd.

DOOR CORINE ROKS

"Dagverse maaltijden, geschikt voor micro- wave en oven. Een uitkomst voor jonge gezinnen, die even geen tijd hebben om te koken, of de fijnproever die gaat voor gemak maar wel in de gezonde variant", zo laat Peter Manniën van de gelijknamige supermarkt weten.

Verse maaltijden
"Met deze afdeling kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn en zijn zij niet meer uitsluitend aangewezen op de standaard fabrieksmaaltijden. De klant kan kiezen uit onze met zorg samengestelde maaltijden, veelal seizoensgebonden, of stelt zelf zijn diner samen", aldus Manniën. Als voorbeeld noemt hij de gebraden gehaktbal of sparerib met verse groente naar keuze en aardappeltjes.

Chef-kok, Marco de Jong, vult aan: "De maaltijden worden elke dag vers bereid, ik krijg daarbij hulp van twee vrouwelijke koks, Conny en Anja. Na bereiding worden de maaltijden verpakt en in de gekoelde vitrine gepresenteerd. Daartussen bevindt zich de werkbank, die de klant een kijkje in de open keuken biedt". Over het aanbod zegt hij: "Gezonde maaltijden en soepen zoals in de wintermaanden rode kool met hacheé en erwtensoep. Gerechten die de jongere generatie niet meer zo gemakkelijk maakt, maar waarvan we weten dat deze goed in de smaak vallen. In het voorjaar staat bijvoorbeeld de aspergesoep op het menu".

Liefhebbers van de internationale keuken zijn hier eveneens aan het juiste adres. De Jong hierover: "De lekkerste gerechten uit de Italiaanse en Aziatische keuken, zoals pasta's, carpaccio en vitello tonnato als Italiaanse klassiekers en nasi, bami en rijst in de Oosterse variant".

Barbecue
Naast maaltijden voorziet deze foodcorner in een ruim assortiment barbecue- specialiteiten. "Ons aanbod in barbecueproducten hebben we uitgebreid met luxe vlees- en visvarianten en salades. Daarnaast bieden wij verschillende borrelhapjes voor feestjes en partijen", vult de Jong aan.

En ook voor de pauzehap is men bij Plus Manniën aan het juiste adres. "Belegde broodjes, kant en klaar, gemaakt van versgebakken brood uit onze eigen bakkerij", benadrukt Manniën.

Restaurant
De samenwerking tussen Peter Manniën en Marco de Jong is geen toeval. "Marco wilde als traiteur een eigen zaak in Rucphen starten nu hij zijn restaurant heeft overgedragen. Samen kwamen we tot deze formule". De supermarkt werd verbouwd en de chef-kok zocht ondertussen naar de beste ingrediënten en versproducten. "Daarvoor hebben we de hulp van onze klanten ingeschakeld, want hun wensen en bevindingen staan centraal bij onze specialiteiten", besluit De Jong, die ruim vijfentwintig jaar keukenervaring op zijn conto heeft.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief