Foto: Opsporing Verzocht

'Verdachte geweldsmisdrijf in Oudenbosch bewaker bij defensie'

OUDENBOSCH - De 36-jarige inwoner uit het Belgische Loenhout die op 9 april werd aangehouden voor een ernstig geweldsmisdrijf in Oudenbosch zou in dienst zijn als bewaker van defensiecomplexen, zoals de kazerne van het Korps Commandotroepen en het hoofdkwartier van de luchtmacht in Breda. Dat heeft De Telegraaf gemeld.


Het ernstige geweldsmisdrijf dateert donderdag 21 maart. Het slachtoffer, een vrouw, was alleen thuis toen er werd aangebeld door de man. Hij wist zich met een truc naar binnen te praten. In de woning vond vervolgens het misdrijf plaats. Nadat de dader vertrokken was sloeg het slachtoffer via een buurtbewoner alarm. De politie startte direct met een uitgebreid onderzoek. Daarbij werden buurtbewoners bevraagd en camerabeelden veilig gesteld. Uit het buurtonderzoek kwam onder meer naar voren dat de dader mogelijk vertrokken was in een witte Audi A1 met buitenlands kenteken.

In overleg met de Officier van Justitie werd besloten om in verband met de ernst van het misdrijf op 26 maart in Opsporing Verzocht de beelden te tonen van de persoon die mogelijk betrokken was bij het incident. Op dinsdag 2 april werden dezelfde beelden nog een keer in het programma getoond, maar toen ook met een compositietekening van de dader. 

Mede daardoor kon de verdachte, een in Loenhout woonachtige 36-jarige Nederlander, op 9 april worden aangehouden.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Interieurverzorg(st)ers

Roosendaal / Halderberge

Magazijnmedewerker

Oud Gastel

Tankwagenchauffeur

Oud Gastel

Bedieningsmedewerkers

Sint Willebrord

Allround machine monteur

Werkendam

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief