Maarten van Leeuwen.
Maarten van Leeuwen.

Gepromoveerd tot doctor in de geneeskunde

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Op vrijdag 17 mei is Maarten van Leeuwen (39) gepromoveerd tot doctor (dr.) aan de Faculteit der Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam.

De titel van zijn proefschrift is “Percutaneous Coronary Intervention - Appraisal of the vascular status and funtional outcome”. Hierin beschrijft hij onder meer de mogelijke schadelijke gevolgen van een dotterbehandeling aan de vaten. Deze onderzoeken heeft hij gedaan met medewerking van universiteiten in binnen- en buitenland. Dit omvat een twaalftal door hem gepubliceerde onderzoeken in diverse toonaangevende medische tijdschriften.

Door vergrijzing en leefgewoontes van de bevolking komt de noodzaak van een dotterbehandeling steeds meer voor. Dus voortschrijdend onderzoek naar de gevolgen van een dotterbehandeling en perfectionering van methoden is essentieel.

Na het doorlopen van basisschool “De Regenboog” behaalde hij zijn VWO diploma aan het Thomas More College in Oudenbosch. Zijn opleiding tot arts heeft hij cum laude afgerond aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam met erna de opleiding tot cardioloog. Daarnaast heeft hij een Master of Science graad tot klinisch epidemioloog afgerond aan Harvard University of Public Health in Boston (USA).

In het VU medisch Centrum Amsterdam heeft hij zich verder gespecialiseerd tot interventiecardioloog.

Sinds 1 jaar is hij werkzaam als interventiecardioloog in de maatschap Cardiologie van de Isala klinieken in Zwolle. Hij heeft zich met name toegelegd op complexe behandelingen van de kransslagaderen (dotterbehandeling) en minimaal invasieve hartklepbehandelingen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief