Foto: Opsporing Verzocht

Zes jaar cel geëist voor beveiligers van geruchtmakende kluisjesroof in Oudenbosch

OUDENBOSCH - Tegen de twee beveiligers die terecht staan in verband met de geruchtmakende kluisjesroof in Oudenbosch is dinsdag zes jaar gevangenisstraf geëist.


Op 4 maart 2018 werd ontdekt dat zo'n 200 kluisjes in het filiaal van de Rabobank in Oudenbosch waren opengebroken en leeggeroofd. De buit van de kraak vertegenwoordigt een waarde van tenminste 12 miljoen euro. Uit onderzoek is gebleken dat er twee personen 24 uur ingesloten zijn geweest in de kluisruimte. De verdachten die dinsdag terecht stonden waren ten tijde van de roof beveiligers en creëerden de gelegenheid voor de roof. Het gaat om een 46-jarige man uit Roosendaal en een 44-jarige man uit Etten-Leur. 

De officier neemt het de verdachten kwalijk dat zij het vertrouwen van de cliënten van de bank hebben geschaad. "Kostbaarheden, waarvan de waarde niet in geld is uit te drukken zijn, verdwenen", oordeelde de officier. Ook de medewerkers van de bank en het beveiligingsbedrijf zijn aangeslagen geweest.

Tijdens de zitting werd door de officier hun aandeel geschetst. De twee beveiligers openden de deuren, zetten het alarm uit, manipuleerden het alarm en zetten de safeloketten klaar. Ook werd uit onderzoek duidelijk dat onderling, tussen de vier verdachten, contact was tijdens de voorbereiding en in de nacht zelf. De gebruikte telefoons gingen daarna nooit meer aan. Ook hebben de twee verdachte beveiligers testen uitgevoerd tijdens de periode voor de kraak.

Naast zes jaar celstraf eiste de officier ook 1 miljoen euro (eigen risico van de Rabobank) en zo'n 150.000 euro (kosten personeel) als schademaatregel. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief