Afbeelding
Foto: Dankert Geene

Kids leren koken en bakken bij Kookclub CCN West-Brabant

Door: Vera de Geus algemeen

HALDERBERGE - Kookclub CCN West-Brabant ontving vorige week 25 kinderen van Basisschool Uniek uit Hoeven. Leerlingen mochten vandaag zelf een vers worstenbroodje maken en een heerlijke appelbol.

"Eten is in Nederland op iedere hoek van de straat te koop, maar kinderen weten veelal niet wat er allemaal moet gebeuren om een mooi en lekker eindproduct te maken", aldus groepsleerkracht Dymph van de Wouw van BS Uniek. De school staat deze weken stil bij diverse consumptieve technieken.

Open armen

"Onze leden koken gemiddeld 1 keer per maand een volledig menu in onze professionele keuken en eten dit op in het eigen restaurant. De samenwerking met basisschoolleerlingen is nieuw voor onze club, maar smaakt zeker naar meer!", aldus voorzitter Ray Hubens. "Ontzettend leuk dat deze klas met open armen is ontvangen door de club waar ik ook maandelijks kook. De meesten weten niet eens af van het bestaan . Gaaf om te zien dat er vandaag contacten zijn gelegd tussen het Borgesius en CCN, ik hoop dat nog vele klassen hier een clinic zullen volgen", aldus Dankert Geene, ouder en initiatiefnemer. Kookclub CCN en Basisschool Uniek vonden de clinic zeer geslaagd. "Voorbereiding is alles en de kinderen gemotiveerd en geïnteresseerd. Ik zou dit veel vaker willen doen!", besluit Juul Verhallen van CCN. De kookclub is altijd op zoek naar nieuwe leden. Een keertje meekoken kan altijd. Meer informatie op www.ccnafd-westbrabant.nl 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief