Marc in actie voor de jury. FOTO ST. CAECILIA
Marc in actie voor de jury. FOTO ST. CAECILIA Foto: collectie St. Caecillia

Tweede plaats Brabants Kampioenschap Slagwerk

Sport en vereniging

HOEVEN - Afgelopen zaterdag was het dan weer zover: het Brabants kampioenschap voor slagwerk in Berlicum. Deze wedstrijd werd georganiseerd door de Brabantse bond van muziekverenigingen.

Marc Jongenelen mocht hieraan deelnemen dankzij het geweldige resultaat op het solistenconcours eerder dit jaar. Marc Jongenelen is 19 jaar en is een jeugdige slagwerker van het Drum- en malletkorps van muziekvereniging St. Caecilia te Hoeven. Hij wordt getraind door Wil Veeke, die tevens de dirigent is van het Drum- en malletkorps. Ondertussen zijn zij beiden bekende gezichten tijden de concoursen en kampioenschappen.

Door de jaren heen is Marc gepromoveerd naar de hoogste divisie met zijn snaretrom. Er was een strijd tussen 3 kandidaten die uitkwamen in de 1e divisie.

Met het nummer “Violent Explosion” van Henk Schellekens pakte hij de jury weer in. Het was technisch goed verzorgd en het was een overtuigend spel. De waardering vloeide verder uit de cijfers: alleen maar hele hoge punten met in totaal voor zijn optreden 86 punten. Hij maakt het dus weer waar in de hoogste divisie met deze punten en tweede plaats en is dat is echt fantastisch goed. Nu mag hij nog deelnemen aan de Nederlandse kampioenschappen op zaterdag 22 juni in Heel in Limburg.

Wij zijn enorm trots op deze kanjers en we wensen Marc en Wil veel succes tijdens de Nederlandse kampioenschappen!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief