Een van de 17 kabouters verscholen in een boom uit de speurtocht voor de kleintjes. FOTO FRANK VAN ANDEL
Een van de 17 kabouters verscholen in een boom uit de speurtocht voor de kleintjes. FOTO FRANK VAN ANDEL Foto: Frank van Andel

Groeiende belangstelling van toeristen voor Arboretum Oudenbosch

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Wie een kijkje neemt in het gastenboek van de tuin in het Historische Hart van Oudenbosch ziet dat bezoekers van heinde en ver de tuin bezoeken en hun bewondering van deze prachtige tuin in dit boek achter laten. Veel bezoekers zijn verbaasd dat in een betrekkelijk kleine plaats als Oudenbosch een Hortus van deze omvang is ontstaan en met succes in stand wordt gehouden.

Thema “Beter met Planten” komt terug tijdens de rondleidingen en in andere activiteiten van de tuin.

In het arboretum is de rondleidersgroep in het afgelopen jaar volop bezig geweest met het voorbereiden van dit jaarthema. Het thema komt dit jaar in de rondleidingen terug evenals in alle andere activiteiten en in het wandelboekje, dat voor € 1,00 te verkrijgen is aan de balie. In de tuin wordt dit thema en de rondleidingen ondersteunt door injectiespuiten op de naambordjes van de in het wandelboekje voorkomende bomen en planten.

Rondleiding met gids over ”Beter met Planten”

Op zondag 9 juni, zoals elke tweede zondag van de maand is er een rondleiding met gids. Deze keer vertrekt gids Wil Hoppenbrouwers om 13.30 uur van de achterzijde van het toegangsgebouw. Elke bezoeker kan zich bij Wil aansluiten.

Exposities

Hanneke Messelink-Anders exposeert gedurende het Pinksterweekeinde haar oeuvre pentekeningen in de theekoepel. Onder de naam KunstAnders maakt Hanneke al vele jaren heel verfijnde pentekeningen met altijd een link naar de natuur. Nesten, (roof)vogels, uilen en overige wildlife spelen een belangrijke rol in haar werk. Tijdens deze expositie zullen haar originele pentekeningen te zien zijn. Tevens zijn er in beperkte oplage reproducties, kaarten en andere leuke ´bijproducten´ van haar werk verkrijgbaar, o.a. kleine dienblaadjes, mokjes, verjaardagskalenders, enz. Combineer een wandeling door het Arboretum met een bezoekje aan het theekoepel om deze bijzondere expositie te kunnen zien. Voor meer informatie over het werk van Hanneke kunt u een kijkje nemen op haar website www.kunstanders.com.

Jac Brouwers exposeert van 4 mei tot en met 10 juni smeedwerk van Tuinobjecten van oude gereedschappen onder de titel “BROU-ART”. Jac geboren te Oudenbosch is Autodidact-kunstenaar, zijn werk kenmerkt zich zwarte coating met koperen ornamenten, elk object heeft een naam. Jac is altijd geïnteresseerd in antiek en voorwerpen uit vroegere tijden, bijv. begin 19e eeuw. Daarbij heeft hij in het bijzonder belangstelling voor oude gereedschappen en werktuigen. Een aantal jaren geleden verhuisde hij en zijn vrouw naar Hoeven. Daar beschikt hij over een redelijke werkplaats en een vrij grote tuin. Zo’n 2,5 jaar geleden begon hij met het monteren van oude lederen zadels met van die grote veren op plankjes en verfraaide hij deze met kromme sturen. De expositie van Jac vindt u verspreid door de botanische tuin.

Kaije Feenstra exposeert in de maand juni haar oeuvre tekeningen. Kaije geboren in Djakarta heeft haar opleiding docent beeldend kunstenaar gevolgd aan Koninklijke Academie Beeldende Kunsten te Den Haag. Op dit moment zijn bespiegelingen over het landschap en verschillende biotopen van landschappen een thema in haar werk. Het werk wat in Oudenbosch op de etage van het toegangsgebouw komt te hangen is een reeks tekeningen die gedurende 4 jaar in de ochtend gemaakt zijn met potlood , aquarel en restjes koffie . De serie heet dus ook “ Potloodenkoffie”. Het zijn gedachtes en emoties die hun oorsprong vinden in de natuur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief