Vlnr. Sjaan, Niels, Johan en Robert zijn blij met de Bronzen medaille. FOTO J. ELST Foto: J. Elst

Nederlands Kampioenschappen Handboogschieten voor Teams

OUDENBOSCH - Concordia Florebith uit Oudenbosch heeft het afgelopen weekend met 2 teams deelgenomen aan de Bonds en Nederlandse Kampioenschappen Handboogschieten in de discipline 25 meter 1 pijl. Het 2e team van Concordia Florebith, bestaande uit Robert Rommens, Johan Rockx, Niels Elst en Sjaan Verbogt, schoot op zaterdag hun wedstrijd in de D-klasse Recurve op de banen van Landmans Unie te Schijndel.

Johan Rockx startte op hoog niveau en stond door de negen gemiddeld te schieten. De 2 laatste series van de eerste helft werden zwaar. Hij eindigde op 204 punten, 4 door de 8 gemiddeld. Sjaan Verbogt, die dit jaar voor het eerst deze wedstrijden meeschiet, kwam tot een mooie 202 punten. Niels Elst zat daar eigenlijk kort achter, maar het laatste schot was niet zo best, totaal 189 punten. Robert Rommens kwam niet tot zijn gebruikelijke scores van de laatste tijd en bleef op 144 punten steken. Met een totaal van 739 stonden ze halverwege, na 25 schot, op een 4e plaats.

De tweede helft kwam Johan tot 215 punten, Sjaan 187 punten, Niels kwam tot de 205 punten en robert 167 punten. Een totaal van 774 punten in de tweede helft. Genoeg om toch nog op het podium te eindigen. De derde plaats en dus de bronzen medaille voor de teamleden van Concordia Florebith 2!

Zondag was het de beurt aan het 1e team van Concordia Florebith. Op hetzelfde mooie terrein in Schijndel Schoten Donnie Ossenblok, Jack Elst, Ad van Domburgh en Alex de Kreek hun wedstrijd in de hoogste Recurve Klasse, de Ere Klasse. Dit ging dus om de Nederlandse titel. Uit de plaatsing bleek al dat alle schutters zeker hun gebruikelijke niveau zou moeten halen om een paatsje op het podium te kunnen bemachtigen. Het team startte erg moeizaam en met uitzondering van Ad kwam niemand aan zijn gebruikelijk gemiddelde. Donnie Ossenblok kwam tot 220 punten, Ad van Domburgh 218 punten, Jack Elst 217 punten en Alex de Kreek 191 punten. Met een totaal van 846 punten stonden ze halverwege dan ook op de laatste plaats. De tweede helft ging het qua teamscore beter. Donnie en Jack schoten 226 punten, Ad 212 punten en Alex 205 punten. Met een totaal in de 2e helft van 869 punten, onder de extreem warme weersomstandigheden klom het team toch nog naar een verdienstelijke 6e plaats. Volgend jaar weer een kans in deze competitie.

Jeugd wedstrijd handboogschieten in Ulvenhout

De 3e van 4 wedstrijden van de jeugdwedstrijden in Ulvenhout. Dit keer de zomerverschieting.

Niels Elst won de wedstrijd bij de cadetten 15/16 jaar. In de voorronde van 30 schot behaalde hij 231 punten. De halve finale won Niels met 6-2. In de Finale trof hij Robert Rommens, zijn teamgenoot. Robert had in de voorronde 214 punten. Hij won zijn halve finale ook met 6-2. In de finale was Niels met 6-0 te sterk. Maar Goud en Zilver voor Concordia Florebith.

Bij de cadetten 13/14 jaar behaalde Alex Vermeulen 120 punten en werd hiermee 12e.

In de klasse Aspirant 11/12 jaar kwam Yara Bedagf tot een totaal van 168 punten en behaalde de 6e plaats.

In de klasse Aspirant 10 en jonger werd Jason Stam 8e en Mike Oerlemans 12e.

Concordia Florebith heeft zich met 6 deelnemers en 2 prijzen weer goed laten zien tussen de handboog-jeugd.