Het complete ensemble tijdens een carnavalsuitvoering
Het complete ensemble tijdens een carnavalsuitvoering Foto: Jan de Bruin

'Vaderdagconcert' van Ut Zooyque in het Arboretum Oudenbosch

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Het is al meer dan twintig jaar een traditie dat op Vaderdag alle vaders in het Arboretum Oudenbosch worden getrakteerd op een muzikale aubade van Dweil Ensemble Ut Zooyque. Ut Zooyque bestaat al 38 jaar.

Het is een groep van nu 25 muzikanten die graag een gezellig stukje muziek willen later horen. De jongste is 23 en de oudste 65 jaar. Het repertoire is heel afwisselend: oude rocknummers, Duitse schlagers, moderne ballades, Queen – nummers, het komt allemaal voorbij. Het orkest onderscheidt zich van andere bands door juist die muziek te spelen die anderen niet spelen, om het voor het luisterend publiek afwisselend te houden. Ut Zooyque heeft ook nog iets extra's: In de pauze van het concert kunt u genieten van een kopje koffie/thee, dat u wordt aangeboden door het orkest. Zondag 16 juni vanaf 14.00 uur is iedereen van harte welkom, en er is voor de vaders wel een verrassing!!!!!!!!!!!!!

Beter met Planten

Thema “Beter met Planten” komt terug tijdens de rondleidingen en in andere activiteiten van de tuin. In het arboretum is de rondleidersgroep in het afgelopen jaar volop bezig geweest met het voorbereiden van dit jaarthema. Het thema komt dit jaar in de rondleidingen terug evenals in alle andere activiteiten en in het wandelboekje, dat voor € 1,00 te verkrijgen is aan de balie. In de tuin wordt dit thema en de rondleidingen ondersteunt door injectiespuiten op de naambordjes van de in het wandelboekje voorkomende bomen en planten.

Kabouterzoektocht

Voor de kleintjes is de kaboutertocht weer compleet en uitgebreid tot 17 kabouters. Voor deze tocht krijgt u op verzoek aan de balie een platte grond van de tuin met de plaatsen waar de kabouters te vinden zijn. Het is een leuke ontspanning die niet alleen de kleintjes veel plezier geeft maar ook de begeleidende ouderen.

Exposities

Nanda de Tree exposeert haar oeuvre Schelpenkunst in de theekoepel. Nanda de Tree uit Roosendaal is heel creatief aangelegd en tevens graag in de natuur te vinden. Haar liefde voor het strand en met name wat daar zoal te vinden is geeft haar veel plezier. Sinds een aantal jaren legt Nanda zich toe op het verzamelen van schelpen en die verwerken in kunstobjecten. Het is een uit de hand gelopen hobby, die Nanda heeft ontdekt in het buitenland. Haar objecten hebben als thema bloemen en planten maar ook fantasie. Verder ontbreken in haar collectie schilderijen niet. Over haar hobby of ambacht geeft Nanda workshops, bijvoorbeeld het schoolproject Sjors Creatief wat zij inmiddels al weer 5 jaar doet. Het Arboretum Oudenbosch is voor Nanda een uitstekende expositie plek vanwege de natuur en rustgevende omgeving.

Kaije Feenstra exposeert in de maand juni haar oeuvre tekeningen. Kaije geboren in Djakarta heeft haar opleiding docent beeldend kunstenaar gevolgd aan Koninklijke Academie Beeldende Kunsten te Den Haag. Op dit moment zijn bespiegelingen over het landschap en verschillende biotopen van landschappen een thema in haar werk. Het werk wat in Oudenbosch op de etage van het toegangsgebouw komt te hangen is een reeks tekeningen die gedurende 4 jaar in de ochtend gemaakt zijn met potlood , aquarel en restjes koffie . De serie heet dus ook “ Potloodenkoffie”. Het zijn gedachtes en emoties die hun oorsprong vinden in de natuur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief