Afbeelding
Foto: Lenneke van Hassel

NED Personeel trots op Keurmerk Sociale Onderneming

Door: Addo Sprangers Bedrijvig Nieuws

NED Personeel is sinds woensdagochtend in het bezit van het certificaat Keurmerk Sociale Onderneming (KSO). Als laatste officiële handeling vóór haar afscheid van de gemeente Zundert reikte burgemeester Leny Poppe-de Looff het kleinood uit aan NED Personeel-directeur John Elst.

NED Personeel is gespecialiseerd in payroll, verloning en uitzenden. Als belangrijkste reden om te gaan voor het keurmerk noemt John Elst de wens om zich als bedrijf positief te onderscheiden. "En beter dan de concurrent. Door het aanbieden van goede huisvesting, begeleiding en opleidingstrajecten creëren wij binding met ons personeel. Het zorgt ervoor dat mensen graag voor ons blijven werken."

Zetje

Rabobank De Zuidelijke Baronie gaf NED Personeel een zetje door haar voor te stellen om haar reeds bestaande werkwijze te koppelen aan een keurmerk. Maurice Hendrikx, operationeel manager bij NED Personeel, kwam uit bij het KSO-keurmerk dankzij de omschrijving die NED Personeel volgens hem op het lijf is geschreven: 'Bedrijven laten zien dat wij de meest verantwoording nemende en daarmee beste werkgever willen zijn die hun sociale positie in de samenleving hebben ingenomen'. Hendrikx: "Mensen moeten zich bij ons thuis voelen en bovenal moet alles goed geregeld zijn. Huisvesting, begeleiding, voorlichting, noem maar op."

Positief

André Visser, directeur bij Keurmerk Sociale Onderneming, omarmde het fenomeen maatschappelijk verantwoord ondernemen al jaren terug. Hij stelde de criteria op voor het keurmerk, gebaseerd op de drie pijlers Mens en Arbeidsmarkt, Mens en Maatschappij en Mens en Wereld. "Hoe ga je om met arbeidskrachten?", legt hij uit. "Wat doe je terug voor de samenleving? Hoe ga je als bedrijf en medewerkers om met het milieu? En hoe zit dat in jouw keten van klanten en leveranciers? Als je mensen goed bedient, ontstaat er een vriendschapsband en dat werkt positief." Voor NED Personeel heeft hij in dat opzicht niets dan lof. "Ik ben zelden bedrijven tegengekomen waarin het DNA van het bedrijf zó in het personeel zit. Hier wordt geknokt voor het bedrijf".  En, een bruggetje makend naar het woordje van burgemeester Leny Poppe-de Looff: "Als burgemeester moet je wel trots zijn op zo'n onderneming in de gemeente".

Eerste bedrijf

Laatstgenoemde kan dat slechts bevestigen. "Zoals NED Personeel werkt, zo hóórt het ook echt", oordeelt de burgemeester. "NED is het eerste bedrijf in de regio Zundert dat het keurmerk verkrijgt. Ik hoop dat veel bedrijven volgen."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief