Er is alvast 25000 euro beschikbaar gesteld om voorbereidingen te treffen voor de aanpak van het basketbalplein in Oudenbosch.
Er is alvast 25000 euro beschikbaar gesteld om voorbereidingen te treffen voor de aanpak van het basketbalplein in Oudenbosch. Foto: Google Maps

Geld voor herinrichting basketbalplein Oudenbosch

Door: Vera de Geus algemeen

OUDENBOSCH - Er is alvast 25000 euro beschikbaar gesteld om voorbereidingen te treffen voor de aanpak van het basketbalplein aan de Burg. van den Drieslaan in de wijk Velletri in Oudenbosch. De gemeente wil het plein opknappen om de leefbaarheid in de wijk te verbeteren. Ook wordt er direct van de gelegenheid gebruik gemaakt om er een klimaatadaptieve maatregel te treffen zodat de bewoners van de wijk minder wateroverlast zullen ervaren. Buurtbewoners staan niet te springen om de handen ineen te slaan, maar desalniettemin ziet de gemeente Halderberge mogelijkheden om aan de slag te gaan.

Het basketbalplein aan nabij de Zouavenlaan is volgens de gemeente al langere tijd hard aan renovatie toe en daarnaast ondervinden bewoners van de wijk wateroverlast, omdat het een nogal versteend gebied is waar het regenwater niet zomaar weg kan. De provincie Noord-Brabant en de gemeente wilden er om die reden een een klimaatplein van maken door middel van Design Thinking.

Toekomstbestendig
Zowel de gemeente als de provincie wilden samen met de buurt de handschoen oppakken, maar vanuit omwonenden van het desbetreffende basketbalplein is daar niet veel ambitie voor. Nadat een project Design Thinking faalde waarbij de buurt betrokken werd om te komen tot een mooi en nuttig plein, wordt het plein nu aangepakt door de provincie en de gemeente zelf. "Insteek is om op een toekomstbestendige manier te kijken naar problemen van de toekomst, zoals overtollig regenwater en de leefbaarheid in de Oudenbossche wijk een boost te geven", zegt men. "Nog steeds zetten we in op een samenwerking met buurtbewoners die wel graag mee willen denken."

Krediet

In de Br. Christofoorlaan komt mede dankzij een samenwerking met de Borgesiusstichting extra speeltoestellen. De gemeente gaat nu ook op korte termijn concreet aan de slag met de herinrichting van het basketbalplein aan de Burg. van den Drieslaan. Hiervoor is nu een voorbereidingskrediet beschikbaar gesteld van 25.000 euro. Dit geld komt uit het Investeringsprogramma 2019 'Verbeteren waterketen'. "Het combineren van de renovatie van het basketbalplein met het aanbrengen van een klimaatadaptieve maatregel in de wijk biedt kansen. In één werk worden zowel de leefbaarheid in de wijk vergroot als de waterhuishouding verbeterd."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief