Rosalie Beijerink tijdens de toestelfinales op 29 juni. FOTO LISELOTTE BROUWERS
Rosalie Beijerink tijdens de toestelfinales op 29 juni. FOTO LISELOTTE BROUWERS Foto: Liselotte Brouwers

Mooie seizoensafsluiting Vlug en Lenig

Sport en vereniging

HALDERBERGE - Zaterdag 18 mei stonden de toestelfinale voor Imke en Emma op het programma.

Imke had sprong en balk, ze begon op sprong, een sterk toestel van haar en dat heeft ze laten zien, ze mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen. Daarna kwam de balk, na een flinke wankel maar verder een stabiele oefening werd ze hier netjes 5e. Hierna mocht Emma haar sprong laten zien, ze heeft 2 hele mooie sprongen laten zien, Helaas was de tegenstand heel sterk op dit toestel en werd ze hier 13e. Knap gedaan meiden!

Op zaterdag 15 juni was de districtsfinale en deze is goed verlopen! Isa Joan (pupil 1 D2 ) mocht als eerste laten zien wat zij in huis had. Ze heeft een stabiele wedstrijd geturnd met hele mooie scores en zelfs een mooie 4e plaats op balk. Ze eindigde op een mooie 21ste plaats. Rosalie (pupil 2 D1) heeft een hele sterke wedstrijd geturnd, met een super goede brug oefening en is geëindigd op de 16e plaats. Imke ( jeugd 1 D2) mocht als laatste haar kunsten tonen. Sprong haalde ze een super mooie 5e plaats en ze is uiteindelijk op de 19e plaats geëindigd. Iedereen heeft het super goed gedaan en ze mogen alle 3 heel trots zijn dat ze op deze finale hebben mogen staan!

Zondag 23 juni hebben een aantal sprintsters van Vlug en Lenig deelgenomen aan de microteam wedstrijden tijdens the Finals in Ahoy. Tijdens deze wedstrijd wordt er in groepsverband gesprongen op een drietal verschillende toestellen, te weten airtrack, minitrampoline en minitrampoline-pegasus. De groep bestond uit Lisanne van Loon, Karin Kessel, Nienke Stange en Lieke Stange. Allereerst werd er gesprongen op airtrack. Waar in de warming up vooral alles net niet lukte, ging het tijdens de wedstrijd erg goed. Hurksalto-hoeksalto, Arabier streksalto en de keuzebeurt werden netjes allemaal door gesprongen. Vol energie werd er vervolgens richting minitrampoline gegaan. Na mooie barani’s en schroeven (die keurig allemaal lukten) werd er afgesloten met trampoline-Pegasus. Een lastig onderdeel voor de meiden. Mooie sprongen werden er getoond maar helaas waren niet alle landingen in balans. Bij de prijsuitreiking bleek de groep een prachtige 6e plaats te hebben behaald in een sterk deelnemersveld.

Toestelfinales

Zaterdag 29 juni vonden in Prinsenbeek de toestelfinales plaats. Namens Vlug en Lenig waren een viertal turnsters hiervoor geplaatst. Helaas was Isa Joan Schmitt in de week voorafgaand aan deze finale geblesseerd geraakt waardoor zij op haar vier toestelfinales niet in actie kon komen.

Zaira Akkermans turnt net als Isa Joan in de categorie pupil 1, D2. Zaira had in sterke voorrondes een tweetal finaleplaatsen weten te bemachtigen. Zowel op vloer als op brug ging zij fanatiek de strijd met haar concurrenten aan. Op vloer turnde Zaira een stabiele oefening. De jury beloonde de oefening met 12.400 punten, wat goed was voor een 17e plaats. Op brug turnde Zaira een hele keurige oefening waarvoor ze 12.750 punten kreeg en de 12e plaats behaalde. Twee mooie prestaties in een sterk deelnemersveld.

In de categorie pupil 2, D1 kwam Rosalie Beijerink in actie. Rosalie turnt al een heel seizoen sterk en stabiel op wedstrijden. Ze had in de voorrondes ook een drietal toestelfinales weten te behalen. Op balk turnde Rosalie met een score van 12,900 punten naar een 5e plaats. Bij het onderdeel vloer liet Rosalie zien de oefening volledig te beheersen en turnde ze de maximale oefening qua moeilijkheid. Rosalie behaalde een score van 13.000 punten, wat ook een 5e plaats opleverde. Ten slotte sloot Rosalie haar finale en tevens haar seizoen af op haar sterkste toestel. Met een extreem hoge score van 14.650 punten behaalde Rosalie een prachtige tweede plaats en mocht ze de zilveren medaille in ontvangst nemen.

In de avond kwam Liselotte Brouwers in actie bij de senioren op de onderdelen sprong, brug en balk. Op brug liet Liselotte een stabiele oefening zien. Met een score van 9.500 punten werd ze op dit toestel 7e. Vandaag was niet helemaal de dag van de balk. Toch werd er een score behaald van 8.700 punten wat net niet een podiumplaats opleverde. Een 4e plaats. Ten slotte had nog het onderdeel sprong. Hier sprong Liselotte twee heel sterke sprongen. Met een score van 11.100 punten werd met een 2e plaats het wedstrijdseizoen en tevens haar turn carrière afgesloten!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief