Een van de vele foto's van de theekoepel de blikvanger van het Arboretum Oudenbosch en veel gebruikt voor reportages.
Een van de vele foto's van de theekoepel de blikvanger van het Arboretum Oudenbosch en veel gebruikt voor reportages. Foto: Frank van Andel

Toeristen weten Botanische Tuin in Oudenbosch goed te vinden

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Wie een kijkje neemt in het gastenboek van het arboretum vindt daar reacties van mensen uit alle hoeken van Brabant en de rest van Nederland. Maar tevens reacties in veel vreemde talen. Het levend bewijs dat de tuin in het centrum van Oudenbosch op toeristen een steeds grotere aantrekkingskracht heeft.

Heeft u zelf al een jaarkaart van de tuin? U kunt de kaart aanschaffen aan de balie en via de site van de tuin. Bovendien ontvangt u twee keer per jaar een prachtig periodiek van de tuin genaamd Aesculus.

Rondleiding over 'Beter met Planten'

Op zondag 14 juli, zoals elke tweede zondag van de maand is er een rondleiding met gids. Deze keer vertrekt ervaren gids Mia Coppens om 13.30 uur van de achterzijde van het toegangsgebouw. Elke bezoeker kan zich bij Wil aansluiten. Het is steeds boeiend dat elke rondleiding zijn eigen sfeer heeft.

'Muziek in ’t Groen'

Zondag 14 juli verzorgt het Happy Ouwer Band een concert bij de grot in de tuin. The Happy Ouwer Band is een Oudenbossche formatie en ontstaan in 2012. De naam zegt het a, de muzikanten zijn niet de jongste meer, maar gedreven door de muziek. De groep is enthousiast en met veel plezier aan de gang. De band bestaat uit 4 muzikanten, vorig jaar is omstandigheden de formatie wat gewisseld, maar sinds enige tijd is de personele bezetting weer op orde. De bezetting: Chiel Kerstens, accordeon; Jaap Soethoudt, contra-bas; Hans van der Pluijm, zang en (solo)gitaar; Leo van den Broeke, zang en (slag)gitaar met technische ondersteuning van geluidsman Koos Corstjens. Het genre muziek is populair en uit de vorige eeuw, dat klinkt ver weg, maar als je ze hoort voelt het vaak zo dichtbij….!! Bekende maar ook minder bekende covers van o.a. Bob Dylan, Kris Kristofforson, Johnny Cahs, Tom Waits en vele anderen uit die tijd komen langs. Toegankelijke, herkenbare muziek, prettig in het gehoor, op een prettig geluidsniveau. Zondagmiddag 14 juli, in het Arboretum Oudenbosch, bij de grot in een prachtige tuin. Een rustige ambiance, een zonnetje, graadje of 24 en genieten van muziek.

Expositie

Schilders club Lady’s Art exposeert in juli in het toegangsgebouw. Lady's Art is een schildergroep, bestaande uit Chris Wauters, Toos van Steen, Ida Beuzenberg, Leni Frijters, Aukje Mostert, Helga den Hoed en Margriet Bol. Wekelijks komen zij bij elkaar om samen te schilderen en/of te tekenen in Standdaarbuiten. De clubleden schilderen met aquarel, acryl, of olieverf, of tekenen met potlood, kleurpotlood, pastel en pen. Ieder van hen heeft haar of zijn eigen stijl en voorkeur voor een bepaalde techniek. Voor de expositie in het Arboretum Oudenbosch is gekozen voor het thema Natuur. Een thema dat volgens de leden van de club goed past bij de locatie waar wordt geëxposeerd, het toegangsgebouw een rijksmonument uit 1889.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief