Afbeelding

Prasing krijgt unieke prenten voor in de Basiliek

Door: Vera de Geus algemeen

OUDENBOSCH - Pastoor Michael Prasing heeft een unieke serie pentekeningen over het Bernardus Kerkepad, in ontvangst mogen nemen. Eerder al sprak hij zijn enthousiasme uit over de prenten waarin Bovendonk, de wandeling an sich en de Basiliek centraal staan. Dit jaar wordt de Pegrimstoch op 24 augustus gewandeld.

Het Bernardus Kerkepad is een eigentijdse pelgrimstocht van Bovendonk in Hoeven naar de Basiliek in Oudenbosch. Van de tocht die dit jaar voor de vierde keer wordt gewandeld, zijn een aantal pentekeningen vervaardigd. Toen Prasing deze voor het eerst onder ogen kreeg, was hij daar erg over te spreken. Om die reden is besloten dat hij de hele serie in ontvangst mocht nemen. Het gaat om 3x3 pentekeningen die de unieke wandeling van het Bernardus Kerkepad in beeld vangen. Deze komen in de Basiliek te hangen.

De Pelgrimstocht is een mooie activiteit op de evenementenkalender van Halderberge. "Het is een wandeling met man en paard over zoveel mogelijk stoffige wegen door de Hoevense Beemden en het Oudland. Vooraf en tijdens de wandeling worden verhalen verteld over de ontwikkeling het onheilzame gebied West Brabant door cisterciënzer monniken en hun grondlegger Bernardus van Clairvaux", zo laat men weten.

Dit jaar wordt de Pegrimstoch op 24 augustus gewandeld. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief