Bezwaar op zendmast Bosschenhoofd gaat de prullenbak in

  algemeen

BOSSCHENHOOFD - Er komt gewoon een zendmast van KPN aan de Vaartweg tussen Oudenbosch en Bosschenhoofd. Dat laat het college van B&W weten. Een inwoner van het dorp maakte hier bezwaar tegen, maar dat bezwaar wordt van tafel geveegd. Deze persoon woont namelijk verder dan 300 meter van de geplande locatie af en is daarmee geen direct-betrokkene.


Sinds het verwijderen van een zendmast, ondervinden met name klanten van Vodafone en KPN problemen in Bosschenhoofd. Beide telecomaanbieders willen daar verandering in brengen door middel van nieuwe zendmasten. Vodafone kreeg toestemming om een mobiele zendmast in de kerk van Bosschenhoofd op te hangen. KPN vroeg een vergunning voor het plaatsen van een permanente zendmast aan de Vaartweg.

Oplossing

De gemeente wil daar aan meewerken, omdat zij vindt dat iedereen goed bereikbaar moet zijn. "KPN wil een zendmast aan de Vaartweg plaatsen. Daar willen wij medewerking aan verlenen en de procedure loopt. We verwachten echter wel wat bezwaren dus het kan even duren voordat er echt een oplossing is", zei wethouder Wierikx eerder al in de Bode. Hij kreeg gelijk want er werd een bezwaar ingediend. Dit is echter niet-ontvankelijk verklaard. "De afstand tussen de woning van de bezwaarmaker is namelijk meer dan driehonderd meter. Dat betekent dat we de vergunning af kunnen geven. Er komen bosjes omheen om de mast op ooghoogte enigszins aan het zicht te onttrekken." 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief