tennis6
tennis6

Voortgang in stroperig proces rondom renovatie OTC'34

Door: Vera de Geus algemeen

OUDENBOSCH - Dat het proces rondom de renovatie van het paviljoen van OTC'34 stroperig verloopt, daar is iedereen het over eens. De oorzaak ervan ligt echter niet bij de gemeente Halderberge. Dat zegt het college van B&W als reactie op vragen van de VVD die wil weten waarom een en ander zo moeizaam verloopt.

Oktober vorig jaar werden duidelijk dat de de Oudenbossche Tennis Club een nieuw paviljoen zou krijgen. Het onderkomen is net als de kleedruimten aan vervanging toen en daarom besloot de gemeente ruim twee ton beschikbaar te stellen en de accommodatie over te dragen aan de club. Daarmee komt het onderhoud op haar eigen bordje, zoals dat bij alle lokale clubs in Halderberge het geval is. Alleen OTC'34 was namelijk nog in handen van de gemeente en daar moest een einde aan komen.

Bouwplan

Het traject voor realisering van een nieuwe accommodatie voor OTC'34 is voor het eerst aangekaart in juli 2016. De VVD-fractie wilde de exacte reden weten waarom dit verhaal al zo lang speelt en of er op korte termijn een oplossing te verwachten valt. De gemeente beaamt dat het proces stroperig verloopt, maar benadrukt dat de oorzaak daarvan niet bij de gemeente ligt. "In augustus 2018 heeft de vereniging een eerste bouwplan ingediend voorzien van een kostenraming. De leden hebben het plan afgewezen. Door het college in september 2018 al wel besloten een bouwbijdrage in de gemeentebegroting 2019 op te nemen." Het financiële plan is echter pas 11 juni ingediend. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief