De winnende run.
De winnende run. Foto: eigen

Victorie voor pullingteam Rocky in Denemarken

Sport en vereniging

HOEVEN - Na de prachtige prestatie tijdens Beach Pull Putten, stond afgelopen zaterdag de demo in Hygum Denemarken op het programma. Het voordeel van een demo is dat, buiten het dag klassement, niets op het programma staat en je zo’n wedstrijd mooi kunt gebruiken om iets uit te proberen of data te verzamelen.

Dit was na een week van controles en wat aanpassingen ook het doel en zo vertrokken vrijdag in het begin van de middag Barend en gezin. Na een tussenstop om wat teamhulp te laten instappen was het linea recta richting Denemarken, dachten we, maar de derde regio had vakantie gekregen en dat was goed te merken op de weg. Na een tussenstop in Bremen klonk iets na de klok van 01.00 uur het Scania gebrul over het deelnemersterrein in Hygum en konden de oogjes gesloten worden. Na een goede nachtrust bestond de dag uit rondkijken, teams bezoeken en duimen.

De gehele dag was het wisselend bewolkt en was er dreiging van regen, niet zoveel als in Nederland op sommige plaatsen viel maar nat kon het maar zo worden. Nadat Rocky was uitgeladen, en net als in Nederland door velen was bewonderd, ging de poetsdoek nog even over het plaatwerk. Net na de weging begon het te regenen en door de ligging van de baan ontstonden er zelfs plassen bij de start. Toen de bui en de plassen waren weggetrokken kon Barend beginnen met het warmdraaien van Rocky.

Iets na 19.30 uur was het aan Neighbours Nightmare om de demo wedstrijd te starten, helaas kwam de tractor niet weg en brak Daniël Vriends de run af. Ook zijn nieuwe start liep niet zoals het hoort te gaan en stopte na een grote plof rond de 59 meter. Toen Barend het sein kreeg de baan op te komen hadden er van de 7 teams 5 een full pull gereden. Na het aanhaken van de sleepwagen begon het optoeren gevolgd door wielspin, een taaie hobbelige baan schoot onder Rocky door en na de full pull lijn kwam het span tot stilstand. Doel 1 was bereikt 'de Pull Off', bij terugkomst in Parc Fermé werd de data uitgelezen en Rocky gecontroleerd en geprepareerd.

Nadat de sleepwagen was verzwaard begon de finale, een klein voordeel was dat we als laatste startten in de finale. Verzwaarde sleepwagen plus een taaie baan resulteerde in afstanden net boven de 90 meter en toen Barend als laatste de baan opreed was de winnende afstand 93.41 meter. Onder opzwepende Deense teksten, die niet te verstaan waren, ging na het aanhaken het gas omhoog en was de wielspin goed te zien. De liefde tussen Rocky en de baan was goed, een fantastische run was te zien met een ongelooflijke afstand van 110,73 meter, een verschil van 17,32 meter met de nummer 2. Na het in ontvangst nemen van felicitaties kon alles ingeladen worden en gezellig bij de truck nagepraat worden.

Zondagochtend na het ontbijt werd de terugreis gestart en na een dag rijden met wat tussenstops was het zondagavond toen de truck te horen was in Hoeven. Deze week staat in het teken van controles en nog wat aanpassingen waar we nog niet aan toe waren gekomen, en ook het aanbrengen van de stickers op Rocky staat op het programma.

De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 3 augustus voor de Nederlandse competitie in Lochem, foto’s en films kunt u nazien op onze facebookpagina.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief