De vernieuwde Rocky.
De vernieuwde Rocky. Foto: prive

Nieuwe 'look' doet tractor pullingteam Rocky goed

Sport en vereniging

HOEVEN - Waar zaterdagochtend nog de laatste puntjes op de i werden gezet, rolde Rocky om 11.00 uur uit de schuur. Een volledig nieuwe Rocky look was te zien, iets waar alleen teamleden, gezinsleden, ontwerper M2iD, Proton Reclame en CL Coatings van wisten. Om 12.15 uur vertrok een gedeelte van het team richting Lochem, na wat klein fileleed was het rond 15.00 uur toen Barend het rennersterrein opreed.

Na het starten van de live uitzending van facebook ging de achterklep open en na het neerlaten van rijplanken en neerleggen van het grondzeil, rolde Rocky naar buiten. Als vliegen op een hoop kwamen bezoekers en volgers rondom de vernieuwde Rocky staan en vele foto’s werden genomen.

Iets voor de klok van 17.30 uur kwam men Rocky ophalen om naar parc ferme te brengen en klokslag 18.00 uur, zoals gepland begon de klasse met de proeftrek door HyTec Red Neck. Dit team zal Lochem nog lang bijblijven, na een snelle start was er rond de 60 meter een enorme knal, gevolgd door nog meer geluiden die je als team niet wil horen.

Na het afslepen van de tractor was het aan Dieselross om de proeftrek te doen, 108,63 meter was voor de wedstrijdleiding reden om de sleepwagen aan te passen. Nu was het aan Lady Green om een afstand neer te zetten, bij 105,05 meter kwam de tractor tot stilstand en de leiding had vrede met de afstelling en zo kon het losgaan.

Verschillende afstanden en 4 full pulls waren er neergezet toen het aan Barend met Rocky was om zich gereed te maken voor zijn run. De runs hiervoor waren aandachtig bekeken door de teamleden en de vooraf besproken setting werd hierdoor nog iets aangepast. Onder de klanken van “the eye off the tiger” en de lovende woorden over hoe Rocky er nu uitziet en dat afgelopen week nog snel een geheel nieuw koelsysteem was gemaakt reed Barend met Rocky de baan op.

Op aanwijzingen positioneerde Barend de tractor voor de sleepwagen. Een perfecte run volgde die eindigde dik over de full pull lijn en de pull off was behaald. Nadat al de 12 deelnemers hun run hadden gemaakt bleef de teller op 5 full pulls staan.

Na het aanpassen van de sleepwagen was het aan KAWE Runaway Deer om een bepalende afstand te zetten, een mooie 99,20 meter kwam op het scorebord. Na de 98,49 meter van Neighbours Nightmare, 93,79 meter van Dams Rooster en 90,63 meter door Dieselross was het aan team Rocky om als laatste pull off deelnemer de baan op te rijden. Wat opviel was dat de baan taaier aan het worden was en de afstanden terugliepen, met deze gegevens moesten alle zeilen worden bijgezet om resultaat te behalen.

Op aanwijzingen was de sleepwagen neergezet en zette Barend “Rocky” ervoor, wat volgde was een run uit het boekje. Waar de voorgaande teams zich vooruit worstelden en de afstanden slechter werden, was te aanschouwen en te horen dat een winnende afstand van 102,17 meter was neergezet. Met een verschil van 2 meter en 97 cm op nummer 2 gaf deze afstand nog meer glans. In het algemeen klassement waren grote verschuivingen onderin, maar ook bovenin.

Met nog 2 wedstrijden te gaan is het verschil tussen nummer 1 Neighbours Nightmare met 109,5 punten en nummer 2 Rocky met 106,5 punten nog maar 3 punten. Deze aankomende week zal in het teken staan van controles en gereedmaken voor zaterdag, de wedstrijd in het Utrechtse Montfoort.

Voor vele foto’s en films van de wedstrijd en onthulling van Rocky met de stickers kunt u kijken op de facebookpagina https://nl-nl.facebook.com/rockypullingteam/



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief