Judoka's van MATI Hoeven en Oudenbosch.
Judoka's van MATI Hoeven en Oudenbosch. Foto: Judoschool MATI

Judolessen gaan weer van start in Oudenbosch en Hoeven

Sport en vereniging

HALDERBERGE - De zomervakantie zit erop en de judolessen in het dorpshuis in Hoeven (woensdagmiddag) en in de gymzaal van de Bukehof in Oudenbosch (maandagavond) gaan weer van start!


De laatste week voor de vakantie hebben de judoka’s het seizoen afgesloten met examens waarin ze aan hun ouders konden laten zien wat ze geleerd hadden. De judoka’s lieten weer veel mooie en technisch correcte judo oefeningen en worpen zien. En aan het eind van het examen kreeg iedereen zijn/haar diploma en de volgende slip of band. Iedereen was geslaagd dus nogmaals allemaal gefeliciteerd. Het is altijd weer een hele prestatie! Judoschool Mati is trots op alle judoka’s!

In de eerste week na de vakantie is het vriendjes- en vriendinnetjesles; een leuke vrijblijvende manier om eens kennis te maken met judo. Mocht je interesse hebben om een andere keer een proefles te doen, dan kun je altijd even mailen naar secretariaat.mati@gmail.com

Er wordt tevens gestart met wedstrijdtraining. Een speciale gratis les voor judoka’s die een gele band of hoger hebben en wat extra wedstrijd techniek willen leren. Bij een echte judo wedstrijd gaat het er anders aan toe dan tijdens de reguliere lessen. Om de judoka’s extra voor te bereiden op wedstrijden en ze veilig met elkaar kleine wedstrijden te oefenen, wordt de wedstrijdles aangeboden. Deze is op maandagavond in de gymzaal van de Bukehof in Oudenbosch.
Kom ook een keer mee doen met judo! Het is een goede basis voor evenwichtigheid en controle. Judo is tevens heel goed voor het zelfvertrouwen. Je maakt namelijk veel fysiek contact met andere kinderen, waardoor je zorg draagt voor elkaar. Kinderen met motorische problemen kunnen ook heel goed hun ei kwijt in de judosport. Hand-oog coördinatie en voet-oog coördinatie is met judo heel belangrijk, waardoor de motoriek sterk zal verbeteren. Kortom, kom een keer meedoen!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief