Links Donnie Ossenblok en Rechts Ad van Domburgh, klaar voor hun Interland.
Links Donnie Ossenblok en Rechts Ad van Domburgh, klaar voor hun Interland. Foto: D. Ossenblok

Leden handboogvereniging Concordia Florebith in Interland

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Twee leden van handboogvereniging Concordia Florebith uit Oudenbosch, hadden zich via het Nederlands Kampioenschap handboogschieten geplaatst voor een plaats in het Nederlands Team. De dag voor de interland werd op het terrein van Landmans Unie te Schijndel de Nationale Veteranen dag 2019 georganiseerd.

International Ad van Domburgh behaalde in zijn klasse 70 t/m 74 jaar een schitterende 2e plaats in een veld van 16 deelnemers. Met 211 punten in 25 schot, over een afstand van 25 meter, bleef hij de nummers 4 en 3 resp. 3 en 1 punt voor. De winnaar had een score van 223 punten.

De dag er op moest Ad weer aantreden om met het Nederlands Team de strijd aan te gaan met de Belgische collega-schutters. Ad had zich geplaatst via het Nederlands kampioenschap. Hij eindigde bij de 4 beste Veteranen van Nederland.

Ook Donnie Ossenblok had zich via het NK geplaatst voor het Nederlands team. Hij was bij de beste 12 Heren van Nederland en mocht uitkomen in het team Heren 3 van Nederland.

Ad begon zijn wedstrijd moeizaam onder warme weersomstandigheden. Hij kwam de eerste 25 schot tot een score van 203 punten. Donnie behaalde de eerste helft een score van 223 punten.

Na een heerlijk goed verzorgde lunch werd de 2e 25 schot geschoten. Daarin kwam Ad van Domburgh beter in zijn ritme en kwam tot een score van 215 punten. Hiermee kwam hij tot een totaalscore van 418 punten.

4 tegen 4
Met het team werd door elk teamlid een schot geschoten, 4 tegen 4. De score optellen en welk team de hoogste score heeft behaald 3 gamepunten, gelijk 1 punt, bij verlies 0 punten. Aan het eind van 5 schot per team (een set) worden de gamepunten opgeteld en de winnaar krijgt 2 setpunten, bij gelijk 1 setpunt en bij verlies geen setpunten. De wedstrijd bestaat dus uit 10 sets. Ondanks het goed terug oppakken van Ad, kwam het Nederlands Veteranen team toch tekort tegen de Belgen, 7 tegen 13 setpunten.

Donnie Ossenblok behaalde de 2e helft een score van 218 punten en kwam daarmee op een totaalscore van 441 punten. Zijn Team, Heren 3 deed het goed tegen de Belgische Heren 3, al gaven ze in de laatste 3 sets een riante voorsprong een beetje weg. De eindstand voor de Heren 3 was 12 tegen 8 setpunten.

Voor allebei genoeg werk voor de return in Poppel over 2 weken.

Score
De totaal score NL-B: Heren 1 06-14; Heren 2 15-05; Heren 3 12-0; Dames 05-15; Junioren 05-15; Masters 15-05; Veteranen 07-13; Compound 04-16; Totaal: 69-91.

Het Nederlands Team moet een grote achterstand zien om te buigen om de winst nog te behalen. De laatste jaren was Nederland duidelijk de sterkste, maar de Belgen hebben dit jaar een heel sterk team achter de boog staan. We kijken uit naar de volgende clash!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief