De woningen aan het pleintje Pastoor van Breugelstraat in Bosschenhoofd.
De woningen aan het pleintje Pastoor van Breugelstraat in Bosschenhoofd.

Start bouw Jacobsveld derde fase

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

BOSSCHENHOOFD - Na het faillissement van projectontwikkelaar Heja in 2012 dreigde de ontwikkeling van het gebied aan de Pastoor van Breugelstraat in Bosschenhoofd tot stilstand te komen. In 2015 werd de grond waar de voormalige steenfabriek stond, gekocht van de gemeente Halderberge door Cornelis Huygens Profero B.V. Het bestemmingsplan werd gewijzigd en inmiddels is, na het succesvol afronden van de eerste en tweede fase, de bouw van de derde fase aangekondigd.

In deze fase worden vier twee-onder-een kap woningen en zeven vrijstaande woningen gerealiseerd.

De woningen in de laatste fase zijn net wat ruimer dan die in de voorgaande fase en staan rondom vrij op de kavels. Als extra variatie komen er twee vrijstaande woningen als specials aan het pleintje van de Steenarend. Op de keukens na worden de woningen compleet afgebouwd opgeleverd. Daarnaast is er de mogelijkheid energiezuinig te bouwen met eigen zonnepanelen en een warmtepomp.

Ook deze woningen zullen net als de eerdere woningen prefab worden gebouwd, waardoor er een zeer korte bouwtijd is. Er zijn al enkele woningen verkocht en er zijn een aantal opties verstrekt, waardoor de bouw nu definitief van start kan gaan. De start bouw van de derde fase staat 2 december 2019 gepland.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief