Het koor tijdens de Volkorendag op 2 juni in Middelburg.
Het koor tijdens de Volkorendag op 2 juni in Middelburg. Foto: H. Koolen

Start nieuw seizoen West Brabants Gemengd Koor

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Op donderdag 29 augustus opende het West Brabants Gemengd Koor weer de deuren van haar thuisbasis voor de eerste repetitie van het nieuwe seizoen.

Het jaar 2018/2019 sloten we op 4 juli af met de algemene ledenvergadering. De zaterdag er voor waren alle leden te gast op een kwekerij in Etten-Leur. Een van leden van het koor had ons uitgenodigd op zijn bedrijf.
In de kwekerij kregen alle koorleden een leerzame rondleiding. Daarna werd er in de kantine en op hun terras genoten van een heerlijke barbecueavond. Tenslotte luidden de sopranen, alten, tenoren en bassen ter plaatse zingend hun zomerreces in.

Start
Wij gaan weer beginnen. Nu ligt voor ons een nieuw koorjaar. De leden staan te popelen om te beginnen. En we komen langzaam maar zeker weer in beeld door met ons concertprogramma te starten.
Dat begint al, als we op 14 september gaan zingen in Klundert. Kort daarop volgt op 6 oktober ons jaarlijkse benefietconcert in de kerk aan de Fenkelstraat in Oudenbosch. De opbrengst gaat naar Amnesty International. Daarna wordt toegewerkt naar een nieuwjaarsconcert, begin januari 2020.

Belangstelling
Natuurlijk willen we mensen die geïnteresseerd zijn in koorzingen uitnodigen bij ons aan te sluiten. We zijn op zoek naar enthousiaste zangers. Vooral mannenstemmen zouden we goed kunnen gebruiken. Noten kunnen lezen is niet perse noodzakelijk want de dirigent legt de bladmuziek goed uit. Bovendien geeft hij aan hoe de liederen te beluisteren zijn op youtube. Tenslotte kan ieder via de ledenpagina zijn eigen partij instuderen.
Mogelijk wilt u wel zingen in een koor maar bent u er nog nooit aan toe gekomen. Wilt u het eens proberen bij ons? Kom dan eens een paar repetities vrijblijvend bijwonen. We repeteren op donderdagavonden van 19.30u tot 21.30u in basisschool de Klinkert in Oudenbosch. U bent van harte welkom.
Wilt u weten wat voor meerstemmige muziek we zingen kijk dan op www.wbgk.nl naar video's en repertoire. Op de website vindt u ook onze contactgegevens. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief