Logo internetbode.nl/halderberge

Lampidee heropent deuren in Breda

  Bedrijvig Nieuws

BREDA - Door de grote brand bij de buren op Bredase Woonboulevard XXL, moest ook Lampidee vorig jaar juni noodgedwongen de winkeldeuren sluiten. Teruggaan naar het herstelde pand was geen optie. Daarom koos eigenaar Maarten Roobol voor een pand aan de Ettensebaan, dichtbij de Bredase Woonboulevard XXL. Op donderdag 18 mei wordt deze goed zichtbare winkel vanaf de Ettensebaan geopend. Om de opening feestelijk te vieren heeft Maarten speciale openingsaanbiedingen met kortingen tot 50 procent.


DOOR HENK KETELAAR

Maarten Roobol is de derde telg uit het Roobol geslacht die medeverantwoordelijk is voor het concern. Het Roobol familiebedrijf is 70 jaar geleden opgericht door zijn opa, ook genaamd Maarten, en later voortgezet door zijn vader en oom. Vijftien jaar geleden werd het uitgebreid met de verlichtingstak Lampidee, waarvoor Maarten verantwoordelijk is. Naast Breda heeft Lampidee nog vier winkels respectievelijk in Roosendaal, Barendrecht, Utrecht en Spijkenisse. “Ik ben blij en trots op deze nieuwe locatie. Hier kan ik veel, heel veel lampen en bijhorende artikelen laten zien, zoveel ruimte is er”, vertelt Maarten. Glunderend wijst hij op de vele verlichtingsarmaturen in de winkel die de hele bovenetage van het pand omvat en met een lift te bereiken is.

Persoonlijker “Tegenwoordig wordt veel online gekocht, ook bij Lampidee, maar verlichting moet je zien en voelen”, gaat Maarten verder. “Gelukkig willen mensen lampen eerst zien en dan kopen. Wel zo verstandig. Zeker met deze nieuwe generatie ledverlichting met zijn veelheid aan lichtsoorten en mogelijkheden. Kijk naar de mogelijkheden met Philips Hue of naar lampen met sensoren erin om het licht aan of uit te doen of te dimmen. Ook is het belangrijk om te weten dat niet elke ledlamp te dimmen is met elke dimmer. Dat vertellen ze niet online. Kortom, in de winkel kunnen we de klant beter en persoonlijker van dienst zijn.”

Maatwerk De website www.lampidee.nl geeft een goede indruk over de grootte van het assortiment. “En als er bijzondere wensen zijn, dan is dat geen enkel probleem”, meldt Maarten. “Wij leveren maatwerk, zeker als het om lampenkappen gaat. Die kunnen we in alle stijlen, stoffen, kleuren en maten leveren. Ook de armaturen hebben we in alle soorten en maten, van design, industrieel tot een vintage en kunstzinnige armaturen toe. Alleen daarom is het al de moeite waard om eens de winkel van Lampidee te bezoeken.” In het openingsweekend krijgt de klant naast de speciale aanbiedingen ook nog eens vier worstenbroodjes mee van bakkerij Van den Boogaart uit Princenhage. Trots als Maarten is op zijn zaak, zo trots is hij ook op zijn kinderen Sanne (5), Esther (3) en Tom (1) die op zaterdag 20 mei om 9.30 uur de winkel in Breda officieel in gebruik nemen. “Ik had het liever op de dag van de opening gewild, maar de school van Sanne gaat voor”, laat hij desgevraagd zorgzaam weten.

Lampidee, Ettensebaan 17 A3, Breda, 076-3030580, www.lampidee.nl

De nieuwe winkel van Lampidee, gezien vanaf de Ettensebaan in Breda.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FotoseriesDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief