Slagerij A. Ardon opent fabriekswinkel voor particuliere klanten

  Bedrijvig Nieuws

ETTEN-LEUR - Op donderdag 12 januari opent kwaliteitsslagerij A. Ardon voor het eerst de deuren van de nieuwe fabriekswinkel voor particuliere klanten aan de Pauvreweg 54a in Etten-Leur. A. Ardon, de echte slager, is een familiebedrijf dat al ruim honderd jaar in Zevenbergen gevestigd is en sinds kort zijn worstmakerij van Dordrecht naar Etten-Leur overgebracht heeft.


DOOR FRANS VAN DER BOM

Op 1 mei 1916 begon Willem Ardon aan de Zuidhaven in Zevenbergen een ambachtelijke slagerij, waar zoals toen gebruikelijk nog echt geslacht werd. Rond 1950 nam zijn zoon Adriaan de slagerij over, om die vervolgens in 1990 over te dragen aan zijn zoon Ivo. Die staat nog steeds aan het roer van deze mooie slagerij. Inmiddels is ook de vierde generatie Ardon in de personen van Auke en Jan werkzaam in dit ambachtelijke familiebedrijf.

Worstmakerij De slagerij van Ardon in Zevenbergen had tot in de verre omgeving naam gemaakt vanwege zijn hoge kwaliteit vlees en vleeswaren. Omdat de vraag naar de eigengemaakte worsten zo’n enorme vlucht nam, opende Ivo Ardon in 2011 een worstmakerij in Dordrecht. Hier werden worsten in allerlei maten, soorten en smaken geproduceerd, die hun weg vonden naar diverse zaken in de groothandel, met name in de randstad. Omdat de worstmakerij afgelopen jaar uit zijn jasje gegroeid was, moest de familie Ardon op zoek naar een nieuw bedrijfspand. Dit werd gevonden aan de Pauvreweg in Etten-Leur, waar de productieruimte ruim tweemaal zo groot is als die in Dordrecht. In Etten-Leur snijdt het slagersmes aan twee kanten: naast de worstmakerij wordt nu ook een winkel geopend, waar de particulier vlees en vleeswaren van topkwaliteit tegen groothandelsprijzen kan kopen.

Eisen Ivo Ardon betrekt net als zijn opa en vader het biologische vlees van ‘eigen’ boeren, die hij kent en waarvan hij weet dat zij met liefde voor hun vee zorgen. Bij Ardon wordt alleen maar puur vlees verkocht en tot worst verwerkt. Er wordt geen enkele toevoeging of kruiden bij gedaan. Alle vlees is puur vlees. Slager Ardon heeft dan ook een EG-nummer, wat betekent dat aan een aantal specifieke eisen voldaan wordt en het vlees aan een sterke keuring onderworpen is. Ivo Ardon: “Als vlees goed is, dan heeft het geen toevoegingen nodig; dus geen allergenen of smaakversterkers. Wij willen zuivere, eerlijke producten maken.”

Basic De nieuwe fabriekswinkel voldoet aan alle eisen voor de detailhandel. In deze winkel worden uitsluitend eigen producten verkocht. Alle runder-, varkens en kippenvlees wat hier verkocht wordt is basic; er zijn geen kruiden aan toegevoegd bijvoorbeeld. De uitstraling van de winkel is typisch jaren vijftig: je treft er geen poespas: geen recepten, salades, sausjes of reclamefolders enzovoorts. In het seizoen wordt er ook barbecuevlees tegen concurrerende prijzen geleverd, zoals saté, hamburgers, barbecueworsten en kippenpootjes. Wel staat er een hakblok, een snijmachine en een gehaktmolen en uiteraard een moderne koelvitrine.

Openingstijden: donderdag van 11.00 tot 16.00 uur, vrijdag en zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur.

Ardon, Pauvreweg 54a. Telefoon 076-5269250.

Naast de worstmakerij wordt nu ook een winkel geopend, waar de particulier vlees en vleeswaren van topkwaliteit tegen groothandelsprijzen kan kopen. FOTO FRANS VAN DER BOM

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief