Bahar van Breukelen viert dit jaar het 10-jarig bestaan van Mondzorgpraktijk Hoeven.
Bahar van Breukelen viert dit jaar het 10-jarig bestaan van Mondzorgpraktijk Hoeven.

10 jaar Mondzorgpraktijk Hoeven

Door: Sandra Broosus Bedrijvig Nieuws

HOEVEN - Sinds 2008 is Bahar van Breukelen vrijgevestigde mondhygiëniste in Hoeven. Nadat ze haar praktijk in de Bovenstraat-Erf vijf jaar geleden inruilde voor een pand aan de Hoge Akker, kan ze haar patiënten nóg betere zorg en aandacht bieden. Dit jaar viert ze het 10-jarig bestaan van haar Mondzorgpraktijk Hoeven.

DOOR JOHAN WAGENMAKERS

In 2003 heeft Bahar de opleiding mondzorgkunde aan de Hogeschool Arnhem- Nijmegen (HAN) succesvol afgerond. Daarna werd ze meteen bij de HAN aangenomen als docent. Deze baan combineerde ze met haar werkzaamheden als mondhygiëniste in verschillende algemene tandartspraktijken. Na dit vijf jaar te hebben gedaan, voelde ze sterk de drang om voor zichzelf te beginnen. In Hoeven was tien jaar geleden de mogelijkheid om een praktijk over te nemen. Daar heeft ze ondertussen een trouwe klantenkring opgebouwd.

Professionele mondzorg

"Voor een gezonde mond, het behoud van eigen tanden en goede informatie en voorlichting daarover is een mondhygiënist van groot belang," zegt Bahar, daarmee een lans brekend voor haar vakgebied. "Een mondhygiënist verleent zelfstandig professionele mondzorg, is een wettelijk erkend beroep, is een paramedicus en heeft een 4-jarige HBO-opleiding gevolgd."

Geen nummer

Bij Mondzorgpraktijk Hoeven kan men niet alleen terecht voor allerlei gebitsklachten zoals tandvleesontstekingen, gevoelige tanden (koud/warm) en het verwijderen van tandsteen, maar ook voor preventieve mondverzorging, advies over goed poetsen en begeleiding bij beugeldragers. Cosmetische zaken als het bleken van de tanden en het plaatsen van een diamandje op tand behoren tevens tot de mogelijkheden. Het wegnemen van angst bij de patiënt staat bij Bahar hoog in het vaandel. "De patiënt op zijn of haar gemak stellen vind ik heel belangrijk. Bij mij ben je zeker geen nummer, maar iemand die problemen kent en geholpen wil worden. Als ik na een behandeling het resultaat terugzie geeft mij dat een goed gevoel," zegt een gedreven Bahar. Die gedrevenheid blijkt ook uit het feit dat ze ondanks 15 jaar ervaring nog steeds erg actief is in na- en bijscholing.

Afspraak en tarieven

Behandelingen van personen van 18 jaar en ouder worden enkel vergoed vanuit een aanvullende tandartsverzekering. Behandelingen van kinderen onder de 18 jaar vallen binnen de basisverzekering en worden 100% vergoed. Afhankelijk van de polisvoorwaarden komen de kosten van behandeling in aanmerking voor vergoeding. Alle behandelingen worden, afhankelijk van de afgesloten verzekering, (deels)vergoed door de zorgverzekering. "De wettelijk vastgestelde tarieven reken ik daarbij niet altijd door, maar laat ik mede afhangen van de tijdsduur van de behandeling, waardoor ik zeker niet duurder ben." Een afspraak maken kan zonder doorverwijzing. "Voor mensen die op doordeweekse dagen nauwelijks tijd hebben, werk ik ook zaterdagochtend en maandagavond. Mijn werktijden zijn op de website te vinden."
Mondzorgpraktijk Hoeven is lid van de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten (NVM) en van het Kwaliteitsregister van Mondhygiënisten (KRM). [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief