De grote showroom van Carl Veeke Tweewielers staat bomvol prachtige kwaliteitsfietsen voor heren, dames en kinderen. FOTO ELS ROMMERS
De grote showroom van Carl Veeke Tweewielers staat bomvol prachtige kwaliteitsfietsen voor heren, dames en kinderen. FOTO ELS ROMMERS (Foto: Els Rommers)

Carl Veeke Tweewielers viert 5-jarig bestaan

  Bedrijvig Nieuws

HOEVEN – Carl Veeke Tweewielers is binnenkort jarig. En wie jarig is trakteert! "Iedereen die voor 1 april een fiets bij ons koopt, maakt kans het aankoopbedrag terug te winnen. En dat is geen grap!", verzekert de sympathieke winkeleigenaar annex fietsenmaker, die bijna een kwart eeuw geleden van zijn hobby zijn beroep heeft gemaakt.


DOOR ELS ROMMERS

Carl Veeke werkte als technicus toen hij daarnaast een fietsenwinkel aan huis begon. "Op een gegeven moment heb ik de knoop doorgehakt en heb me fulltime op de fietsenbranche gericht", blikt Carl terug. "De kneepjes van het vak leerde ik van een fietsenmaker in Klundert, waarna ik bij Boere Tweewielers in Oudenbosch ging werken. Toen ik de vestiging in Hoeven kon overnemen, heb ik die kans met twee handen aangegrepen."

Topmerk en tweedehands

"Na een paar jaar kocht ik dit prachtige pand met als voordeel een zeer ruime showroom om onze uitgebreide fietsencollectie tentoon te kunnen stellen. Hier staat voor iedere leeftijd en voor ieder budget een geschikte fiets, of het nu een heren-, dames- of kinderfiets betreft en of het nu om een stads-, hybride, race- of ATB-fiets gaat. Naast accessoires en nieuwe fietsen van topmerken zoals Cortina, Gazelle en Trek, verkopen we ook gebruikte fietsen waar ik persoonlijk garant voor sta. Ieder exemplaar is nagekeken en indien nodig opgeknapt, zodat ze probleemloos een tweede leven tegemoet kunnen gaan."

Speciale collectie

"Trends binnen ons vak volgen we op de voet", vertelt Carl. "E-bikes bijvoorbeeld zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Reden waarom we ons in deze categorie hebben gespecialiseerd. Tevens verkopen wij speed pedelecs, die met hun topsnelheid van 45 kilometer per uur uitermate geschikt zijn voor woon-werkverkeer. Om van alle technische ontwikkelingen op de hoogte te blijven, volgen wij jaarlijks bijscholing. Daardoor zijn onze klanten altijd verzekerd van een professioneel advies en een kundige reparatie of onderhoud. Niet voor niets zijn we Gazelle Premium Dealer, wat staat voor een kwaliteitskeurmerk. Het betekent ook dat we een speciale collectie mogen voeren die lang niet overal verkrijgbaar is."

Leenfiets

Carl, in 2016 nog genomineerd voor Starter van het Jaar, vindt vooral service belangrijk. "Ik raad iedereen altijd aan om een fiets voor aanschaf uit te proberen. Zo krijg ik regelmatig mensen binnen die op voorhand al weten welke fiets ze willen. Dan laat ik ze toch andere modellen uitproberen. Niet zelden ervaren ze dat een ander merk of model beter bij hen past. Lukt het niet om tijdens openingstijden te komen, plannen we gewoon een afspraak daarbuiten. Bij onderhoudsbeurten bieden we een gratis leenfiets aan. Bovendien hebben we een haal- en brengservice. Bij kleine reparaties mag men gerust blijven wachten. Indien mogelijk repareren we onderdelen in plaats van vervangen. Dat scheelt weer in de portemonnee van onze klanten."

En de winnaar is…?

Carl is zo gepassioneerd dat hij jaarlijks enkele basisscholen bezoekt om aan groepen acht les in banden plakken te geven. "Enerzijds wil ik ze praktische tips meegeven, anderzijds hoop ik ze enthousiast voor dit ambacht te maken", biecht hij op. "De fietsenbranche is enorm veelzijdig. Geen dag is hetzelfde. Het klantencontact is ontzettend leuk. Speciaal daarom heb ik een open werkplaats, zodat iedereen in de winkel kan zien wat ik doe. Ons vijfjarig bestaan hoop ik op 2 april, tweede paasdag, met zoveel mogelijk mensen te vieren. Kinderen mogen paaseieren zoeken, er is een fietsenshow en er is een testparcours aangelegd. Bovendien wordt die middag de winnaar van de jubileumactie en de overige prijswinnaars bekend gemaakt. En nu maar hopen dat de zon schijnt!"

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief