De Bredase binnenstad is sfeervol verlicht.
De Bredase binnenstad is sfeervol verlicht. (Foto: Betoverend Breda / I Love Breda)

Heb jij het verhaal van Careltje al gehoord en gezien in Breda?

  Bedrijvig Nieuws

(advertorial) - Op de Grote Markt in Breda staat een elf meter hoge kerstboom die elke dag een bijzonder verhaal vertelt. Niet zelf, maar via Careltje: het mysterieuze mannetje dat al eeuwen onder de Grote Markt woont. Breda is met het verhaal van Careltje de eerste stad met eigen Kerstsprookje.


Careltje huist in de enorme kerstboom op de Grote Markt, die niet zomaar een boom is, maar een betoverde kerstboom die kan praten! Tenminste, zo lijkt het.

Als de boom het woord neemt, blijkt dat de ‘oudste’ bewoner van de Grote Markt spreekt. Het is een jongetje dat al eeuwen in de gewelven onder de Grote Markt woont. Zijn naam is Careltje. En Careltje kent alle verhalen van Breda, saillante details over vroegere bewoners, historie van panden, branden, bezettingen, affaires en familieruzies.

Lichtjes
Careltje kent de bewoners en Breda op zijn duimpje, maar niemand weet wie hij is. Careltje is eenzaam en om zich minder eenzaam te voelen, verzamelt hij allerlei lichtjes. Hij hangt deze lichtjes in de enorme kerstboom die hij zelf gebouwd heeft.

Samen met het verhaal dat opklinkt verschieten heel toepasselijk de lichtjes in de kerstboom, passend bij de vertelling van Careltje. Op de achtergrond klinkt soms muziek en dan weer geluid dat de geschiedenis van Breda inkleurt.

Het sprookje van Careltje is onderdeel van Betoverend Breda, dat Bredanaars en bezoekers van de stad tot en met 6 januari 2019 onderdompelt in winterse sferen met bijzondere evenementen, een schaatsbaan, prachtige lichtshows en de prachtige metershoge betoverende kerstboom.

Elke dag vertelt Careltje zijn verhaal op het hele uur vanaf 15.00 uur tot 20.00 uur. Vanwege de grote belangstelling is hij er in het weekend en op maandag 24 december al vanaf 12.00 uur ieder weekend.


Magische fontein
Bijzondere tip voor dit weekend: de Magische Fontein Lichtshow. Lichtontwerper Ellen de Vries ontwierp voor de fontein in park Valkenberg een magische lichtshow. De Magische fontein is dagelijks te zien, maar zondag 23 december wordt de tien minuten durende lichtshow drie keer gecombineerd met sfeervolle Christmas Carols door het koor Nootwaar om 17.00, 17.30 en 18.00 uur.

Met meer dan zestig onderdelen heeft Betoverend Breda een uitgebreid programma voor iedereen. Benieuwd naar het sprookje van Careltje én alle andere activiteiten? Kom naar Breda en bekijk het programma online.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief