Teun en Simon van Nugteren van de Plantenhal (broer Peter ontbreekt) en Toine de Bont (r) van Toptuindeals.
Teun en Simon van Nugteren van de Plantenhal (broer Peter ontbreekt) en Toine de Bont (r) van Toptuindeals. (Foto: Johan Wagenmakers)

De Plantenhal opent zevende vestiging in Oudenbosch

  Bedrijvig Nieuws

OUDENBOSCH - In het voormalige tuincentrum van Toine de Bont aan de Bosschendijk heeft De Plantenhal vorige week zijn zevende vestiging geopend. Naast bloemen en planten en aanverwante artikelen zijn er ook volop diervoeders te koop. Het belangrijkste principe van dit authentieke familiebedrijf is kwaliteit leveren voor lage prijzen.


DOOR JOHAN WAGENMAKERS

Naast vestigingen in Rhoon, Zuidland, Ridderkerk, Terneuzen, Bergschenhoek en Oud-Beijerland is er nu dus ook in Noord-Brabant een vestiging van dit Zuid-Hollandse familiebedrijf. "Via via hoorden we dat het tuincentrum van Toine de Bont te koop kwam. Omdat wij voortdurend op zoek zijn naar uitbreiding en met de huidige tijd meegaan, leek dit ons een goede locatie," vertelt Teun van Nugteren (41). Samen met zijn broers Simon (52) en Peter (44) heeft hij de zaak van zijn ouders overgenomen en vormen ze samen de directie. Oud-eigenaar Toine de Bont gaat overigens nog wel gewoon door op de huidige locatie. "In een aparte ruimte is Toptuindeals nu te gast bij ons," legt Teun uit.

Taken verdeeld
In 1983 besloten vader en moeder Simon en Nellie van Nugteren in Rhoon vanuit hun eigen garage bloemen, planten, groenten en fruit te gaan verkopen. "Het loonbedrijf van mijn vader is begin jaren tachtig failliet gegaan. Vanuit de garage en de leegstaande loods zijn ze kleinschalig begonnen. Later werden er kassen bijgebouwd en werd het groter en groter," gaat Teun verder. Sinds een jaar of tien zijn de ouders niet meer actief binnen de zaak. De taken hebben de broers onderling goed verdeeld. Zo is Teun naast inkoop van bloemen, planten en decoratiemateriaal verantwoordelijk voor planning en financiën en zorgt Peter, naast inkoop van bloemen, voor de dagelijkse gang van zaken op de filialen en heeft hij de complete inrichting van deze vestiging voor zijn rekening genomen. "Simon is onze technische man," zegt Teun. "Hij houdt zich bezig met techniek en de computers en alles wat daarbij komt kijken."

Parkeren voor de deur
De Plantenhal legt zich vooral toe op de verkoop van bloemen, planten, decoratiemateriaal en diervoeders. "Tot 2007 hadden we ook nog groenten en fruit, maar door steeds strenger wordende hygiënische eisen en het stoppen van de veiling in Barendrecht hebben we daar van afgezien." In plaats daarvan zijn allerlei dierbenodigdheden verkrijgbaar. "Dat is een mooie aanvulling. Wij hebben grote zakken vulling en voer en ook andere zaken op dat gebied. Alles is gemakkelijk mee te nemen en parkeren kan hier voor de deur."

Reguliere acties
De Plantenhal zet zich in om goede producten voor lage prijzen aan te bieden. "Ik zeg altijd dat wij de Aldi en de Lidl onder de bloemen en planten zijn," lacht Teun. "We kopen de beste kwaliteit tegen de meest gunstige prijzen zelf rechtstreeks in bij de veiling. Zodoende hebben wij telkens een beperkt maar sterk wisselend assortiment, waardoor we prijstechnisch een stuk interessanter zijn. In verband met het coronavirus zijn we uiteraard niet met veel bombarie open gegaan. Speciale openingsaanbiedingen hebben we niet, wel hebben we bij al onze vestigingen elke week reguliere acties."

De Plantenhal B.V. Oudenbosch
Bosschendijk 140, 4731 RD OUDENBOSCH
www.deplantenhal.nlGesponsord artikel

De Plantenhal B.V.


DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES