Matthijs Bunt.
Matthijs Bunt. Foto: Johan Wagenmakers

25 jaar Matthijs Bunt Optiek Hoeven

Door: Johan Wagenmakers Bedrijvig Nieuws

HOEVEN - Matthijs Bunt Optiek is hét adres voor een zorgvuldige en zeer professionele oogmeting, een uitgebreide collectie (zonne)brillen, contactlenzen en contactlensvloeistoffen. Een extra reden om deze maand bij Matthijs Bunt Optiek langs te gaan is een korting van maar liefst 25% op de aanschaf van een complete bril inclusief glazen vanwege het 25-jarig bestaan.

DOOR JOHAN WAGENMAKERS

Matthijs Bunt (58) is geboren in Enschede, maar opgegroeid in Papendrecht. “Daar ben ik bij een optiekwinkel begonnen als vrijdag/zaterdaghulp, terwijl ik de opleiding opticien in Rotterdam deed,” vertelt hij. “Na het behalen van mijn diploma ben ik daar in vaste dienst gekomen en heb me opgewerkt tot bedrijfsleider. Na zo’n tien jaar heb ik, na goed overleg met mijn vrouw Marion, besloten om voor mezelf te beginnen.” Matthijs vernam dat het pand van een fotozaak in Hoeven te koop stond en dat daar nog geen opticien aanwezig was. “Dat is deze maand dus 25 jaar geleden. De eerste acht jaar zat ik nog bij een keten, maar daarna echt zelfstandig. De winkel run ik helemaal alleen en Marion doet de administratie.”

Persoonlijke service

Matthijs Bunt Optiek onderscheidt zich in het leveren van kwaliteit en het geven van persoonlijke aandacht. “Bij ons zijn brillen geen massaproduct en staat persoonlijke service voorop. Bovendien ben ik er altijd als vast aanspreekpunt.” Mensen kunnen gewoon zonder afspraak binnenstappen. Met een ruime keuze aan monturen is er altijd wel een modieuze bril te vinden die goed past en uitstekend staat. “Daarbij vind ik het merk niet zo belangrijk, maar de kwaliteit van het montuur des te meer. De keuze van een bril is heel erg persoonlijk. Met mijn ruime ervaring kan ik de klant van dienst zijn om de juiste bril te kiezen.” In contactlenzen is er tevens veel mogelijk. “Elke lens kan geleverd worden.”

25% korting

Vorig jaar zomer is de gehele zaak stevig onder handen genomen. “Van een frisse, nieuwe look voorzien.” Achter de grote, moderne winkel is er volop ruimte voor oogmeting en het passen van lenzen. “In de werkplaats slijp ik zelf de glazen in het montuur.” Met het 25-jarig bestaan wil Matthijs iets terugdoen voor de klanten. “Personeel heb ik niet, dus vier ik dit jubileum samen met onze klanten. In oktober geef ik daarom 25 % korting op de aanschaf van een complete bril. Dus inclusief glazen.”[n]

Matthijs Bunt Optiek
Sint Janstraat 59, 4741 AM HOEVEN
0165-502060



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief