Mosterd na de Maaltijd tijdens de opnamen van de clip 'Blij in de rij'.
Mosterd na de Maaltijd tijdens de opnamen van de clip 'Blij in de rij'. (Foto: Mosterd na de maaltijd)

Is Mosterd na de Maaltijd op weg naar de beste carnavalskraker van Noord-Brabant?

  Cultuur

HOEVEN - Het duo Mosterd na de Maaltijd lijkt een serieuze gooi te gaan doen naar de beste carnavalskraker van Noord-Brabant. 


Het nummer 'Blij in de rij' staat al enkele dagen in de zogeheten Gouden Zone bij de verkiezing van de beste carnavalskraker die Omroep Brabant organiseert. De Gouden Zone betekent in dit geval dat 'Blij in de rij' behoort tot de vijf nummers waarop tot op heden het meest gestemd is. Dat is des te opmerkelijker, omdat Mosterd na de Maaltijd pas met een wildcard tot de verkiezing was toegelaten.

Bokaal

In eerste instantie waren 30 liedjes geselecteerd. Daaronder bevond zich al de eveneens uit Hoeven afkomstige Chef Soldaat met 'Legerjeep'. Naast Mosterd na de Maaltijd voegde ook het uit Stampersgat afkomstige gezelschap Trio Zandvrees en de Viezevoetenkortingen uit Stampersgat zich met een wildcard bij de uiteindelijke 33 nummers. In de praktijk dingen dus drie carnavalskrakers uit de gemeente Halderberge mee naar de bokaal. 

Maar let op, de eerste stemronde sluit vrijdagavond om 20.00 uur. De elf liedjes waarop dan het meest gestemd is gaan door naar de finale, de rest valt af. Daarna begint een nieuwe stemronde, waarbij de teller weer op nul gaat. Zoals het er nu naar uitziet gaat Mosterd na de Maaltijd de finale halen. Chef Soldaat en Trio Zandvrees en de Viezevoetenkortingen kunnen nog wel wat stemmen gebruiken. 

Stemmen kan nog tot acht uur vanavond via deze link: https://www.omroepbrabant.nl/kiesjekraker?fbclid=IwAR1Yc4alidZbkUIGuAnbIeoJXJrazYWNHatk5xV-8HUoicah0EWjeVS5X_k

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES