Met 'Druk van de ketel' scoort het Stampersgatse trio de grootste hit tot nu toe.
Met 'Druk van de ketel' scoort het Stampersgatse trio de grootste hit tot nu toe. Foto: TZ&DVVK

Hoevens duo en trio uit Stampergat kunnen nog steeds de beste carnavalskraker van Brabant scoren

Door: Peter Houtepen Cultuur

HOEVEN/STAMPERSGAT - Nog twee feestacts uit de gemeente Halderberge dingen mee naar de beste carnavalskraker van Noord-Brabant. Zowel Mosterd na de Maaltijd uit Hoeven als Trio Zandvrees en de Viezevoetenkortingen uit Stampersgat zijn nog in de race voor de Kies je Kraker-trofee, een verkiezing van Omroep Brabant. 

Een derde deelnemer, Chef Soldaat met het liedje 'Legerjeep', is er na de eerste stemronde niet meer bij. Opmerkelijk, omdat dit liedje door de omroep zelf bij de 30 beste nummers uit Brabant was geselecteerd. Mosterd na de Maaltijd en Trio Zandvrees en de Viezevoetenkortingen werden met een wildcard tot de verkiezing toegelaten. Van de uiteindelijke 33 carnavalsliedjes zijn er vrijdag na de eerste stemronde 22 afgevallen. 

3 Uurkes Vurraf

Dit betekent dat nu nog 11 liedjes kans maken op de Kraker-trofee, waaronder dus Mosterd na de Maaltijd met 'Blij in de rij' en Trio Zandvrees en de Viezevoetenkortingen met 'Druk van de ketel'. Tot en met donderdag 20 februari 19.59 uur kan er gestemd worden. Alle stemmen zijn na vrijdag weer op nul gezet. Een dag later, op vrijdag 21 februari tijdens 3 Uurkes Vurraf bij Omroep Brabant, wordt de winnaar bekendgemaakt. 

Stemmen kan hier: https://www.omroepbrabant.nl/kiesjekraker

Zie hieronder de feestnummers uit respectievelijk Hoeven en Stampersgat:



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief