Afbeelding

West-Brabantse gemeenten tasten in buidel: 6,8 miljoen voor veiliger verkeer

Door: Bregje Kop Economie

HALDERBERGE - West-Brabantse gemeenten gaan in 2020 ruim 6,8 miljoen investeren om de verkeerssituatie in de regio te verbeteren. Ook hebben zo'n vijftig verkeersprojecten in West-Brabant groen licht gekregen.

De wethouders mobiliteit van regio West-Brabant en de Provincie Noord-Brabant gingen gisteren akkoord met het uitvoeringsprogramma 2020 om de verkeerssituatie in de regio te verbeteren. De gemeenten in West-Brabant investeren meer dan € 5,4 miljoen in projecten die de verkeersinfrastructuur verbeteren en meer dan € 1,4 miljoen in projecten die het verkeersveilig gedrag bevorderen. De provincie stelt hiervoor ruim € 3,9 miljoen subsidie beschikbaar. De overige kosten betalen de gemeenten zelf.

Daarbuiten hebben ruim vijftig verkeersprojecten in West-Brabant groen licht gekregen. "Wij werken samen aan een bereikbare en verkeersveilige regio met deze 50 projecten", aldus Cees Lok voorzitter van de adviescommissie Mobiliteit bij RWB.

Samenwerken 

Zestien West-Brabantse gemeenten werken samen op het gebied van verkeer en vervoer. Belangrijke partners zijn de Provincie Noord-Brabant, Rijkswaterstaat en Politie. Deze samenwerking draagt bij aan een verkeersveilige, bereikbare en leefbare regio. Daarvoor stellen de wethouders mobiliteit van West-Brabant en gedeputeerde mobiliteit Christophe van der Maat van de Provincie Noord-Brabant jaarlijks een regionaal uitvoeringsprogramma op.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief