Logo internetbode.nl/halderberge

Zes gemeenten trekken bijzondere bijstand gelijk

  Nieuwsbrief

ROOSENDAAL – Het Werkplein Hart van West-Brabant en de gemeenten Roosendaal, Rucphen, Etten-Leur, Halderberge, Zundert en Moerdijk trekken de voorwaarden en vergoedingen voor de bijzondere bijstand gelijk. Daarvoor zijn een aantal nieuwe regels opgesteld die mogelijk anders zijn dan mensen gewend zijn.

Bijzondere bijstand is een bijdrage voor mensen voor onverwachte en noodzakelijke kosten. Het gaat om uitgaven die iemand niet zelf kan betalen doordat hij of zij een inkomen heeft rond het minimumloon en zelf weinig vermogen heeft. Het bedrag voor bijzondere bijstand is meestal een gift die ontvangers niet terug hoeven te betalen.

Uitvoeringsorganisatie Het Werkplein Hart van West-Brabant is de regionale uitvoeringsorganisatie voor werk en inkomensondersteuning voor in totaal zes gemeenten. In totaal gingen zes sociale diensten op in het Werkplein. Zij hanteren nog wel hun eigen regels voor de bijzondere bijstand. Daar komt nu verandering in. Het is volgens bestuursvoorzitter Thomas Zwiers (tevens wethouder van de gemeente Moerdijk) belangrijk om dezelfde regels voor alle klanten van de zes samenwerkende gemeenten te hanteren: “Hiermee verminderen we de rechtsongelijkheid tussen inwoners in de regio. Dezelfde regels voor iedereen die bij ons Werkplein komt: dat is wel zo eerlijk.”

Gelijktrekking Ook directeur Bas Kurvers van het Werkplein Hart van West-Brabant is blij met de gelijktrekking: “We hanteren vanaf 1 september dezelfde regels voor iedereen die bij ons door de voordeur komt. Dat is veel eenvoudiger, zodat we meer tijd hebben om mensen te helpen.” Door de nieuwe regels kan de bijzondere bijstand voor individuele personen iets hoger of lager uitvallen.

Renteloze lening Enkele nieuwe regels zijn dat mensen voor de aanschaf van een koelkast, wasmachine, kookplaat en afzuigkap voortaan een renteloze lening ontvangen voor de nieuwprijs. Voor woninginrichting en inboedel wordt een renteloze lening verstrekt voor de aankoop van tweedehands goederen. Voor gehuwden die alleen staan in de zorg voor hun kinderen omdat hun partner is gedetineerd of in een verpleegtehuis verblijft komt extra geld beschikbaar. Verder kunnen kosten die al gemaakt zijn, niet meer achteraf worden teruggevraagd via de bijzondere bijstand.

FOTO L-VISTA/PIXELIO.DE<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1432890485774-0&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Facturist

Baarle-Nassau

Glasmonteur

Breda

Elektromonteur

Oud gastel

Medewerker m/v

Zevenbergen

Verkoopmedewerkster

Rijsbergen

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief