Uit het buurtonderzoek kwam onder meer naar voren dat de dader mogelijk vertrokken was in een witte Audi A1 met buitenlands kenteken.
Uit het buurtonderzoek kwam onder meer naar voren dat de dader mogelijk vertrokken was in een witte Audi A1 met buitenlands kenteken. (Foto: Politie)

36-jarige man uit Loenhout (België) verdacht van ernstig geweldsmisdrijf Oudenbosch

  Politie

OUDENBOSCH - De man die de politie dinsdag heeft aangehouden in verband met het ernstige geweldsmisdrijf dat op donderdag 21 maart werd gepleegd in Oudenbosch, is een 36-jarige inwoner van het Belgische Loenhout.


De politie kwam de verdachte op het spoor na een tip die binnenkwam bij Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) na de uitzendingen van Opsporing Verzocht en Bureau Brabant.

Het slachtoffer was op donderdag 21 maart aan het begin van de middag alleen thuis toen er werd aangebeld door de man. Hij wist zich met een truc naar binnen te praten. In de woning vond vervolgens het ernstige geweldsmisdrijf plaats. Nadat de dader vertrokken was sloeg het slachtoffer via een buurtbewoner alarm. De politie startte direct met een uitgebreid onderzoek. Daarbij werden buurtbewoners bevraagd en camerabeelden veilig gesteld. Uit het buurtonderzoek kwam onder meer naar voren dat de dader mogelijk vertrokken was in een witte Audi A1 met buitenlands kenteken.

In overleg met de Officier van Justitie werd besloten om in verband met de ernst van dit misdrijf op dinsdag 26 maart in Opsporing Verzocht de beelden te tonen van de persoon die mogelijk betrokken was bij het incident. Op dinsdag 2 april werden dezelfde beelden nog een keer in het programma getoond, maar toen ook met een compositietekening van de dader. 

Naar aanleiding van de opsporingsprogramma's kwamen 15 tips binnen bij de politie. Daarbij werden ook namen genoemd. Twee tips kwamen via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Een van de anonieme tipgevers sloeg aan op de combinatie van de getoonde beelden, de compositietekening en de auto. Hij wees op een 36-jarige inwoner van het Belgische Loenhout. Het onderzoeksteam heeft hier verder op door gerechercheerd, waarna in overleg met de Officier van Justitie in Breda deze man als verdachte werd aangemerkt. Hij is dinsdag door de Belgische collega's aangehouden inclusief zijn witte Audi A1. Ook is huiszoeking in zijn woning gedaan waarbij diverse relevante goederen in beslag zijn genomen.

De verdachte wordt woensdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Turnhout. Daar kan de man uit Loenhout aangeven of hij via de verkorte of de lange procedure overgeleverd wil worden aan Nederland. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief