Foto: Christian Traets/SQ Vision

Paniek na vondst rokend postpakketje in Oudenbosch

  Politie

OUDENBOSCH - Op de Bosschendijk in Oudenbosch heeft een postbezorger donderdag in zijn wagen rond 12.30 uur een pakketje waar rook uitkwam tussen zijn bestellingen aangetroffen. 


De bezorger legde het pakketje onmiddellijk op straat en waarschuwde de politie, die de omgeving van het pakketje meteen ruim afzette.

Uit eerste onderzoek is gebleken dat in het pakketje een fles zat, die onder andere gebruikt wordt in koelsystemen. Deze heeft vermoedelijk de rook ontwikkeld. Er is géén sprake van een explosief. De gewaarschuwde Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is dan ook niet ter plaatse gekomen. De afzetting is opgeheven en het incident daarmee afgehandeld.

De voorbije dagen werden diverse bombrieven bij verschillende bedrijven in Nederland bezorgd. Donderdag kwam zo'n brief in het kantoor van de ING in Amsterdam tot ontploffing. Ook woensdag was dat al het geval, in Kerkrade en eveneens in Amsterdam. Er zijn daarbij geen gewonden gevallen. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES