Afbeelding

Help ik kan niet kiezen! Dit zijn de stemwijzers voor Halderberge

Door: Mura Kuijpers Politiek

HALDERBERGE - Nog minder dan twee weken en dan mag iedereen in Halderberge die 18 of ouder is naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Er valt heel wat te kiezen: zes partijen staan er op het stembiljet. Maar wie krijgt je stem?

Om de zwevende kiezer te helpen of om je standpunten te kunnen vergelijken met die van de partij van je voorkeur zijn er verschillende stemwijzers. Dit zijn de digitale stemhulpjes voor Halderberge.

1. Stemwijzer

Alle politieke partijen die in de gemeente Halderberge meedoen hebben hun medewerking verleend aan de Stemwijzer.  Door 25 stellingen te beantwoorden, met de keuze tussen eens, oneens en geen van beide, kom je erachter welke partij het best aansluit bij jouw keuzes. Per stelling is daarnaast te lezen wat de motivering van de verschillende partijen is.

2. Kieswijzer BN DeStem

BN DeStem heeft de politieke partijen gevraagd om hun standpunten in twintig stellingen. Door zelf antwoord te geven, wordt duidelijk welke partij er net zo over denkt als jij. Ook hier kun je met een klik duidelijk krijgen hoe de partijen erover denken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief