Logo internetbode.nl/halderberge

33e Van Zuilichem Vlietloop nadert

  Sport en Vereniging


OUD GASTEL - De formule om op Koningsdag de Vlietloop te houden blijkt na 33 jaar nog onverwoestbaar. In het West-Brabant Loopcircuit neemt de wedstrijd al jaren een bijzondere plaats in vanwege kwaliteit en kwantiteit van het deelnemersveld alsmede de ambiance van het Oranjefeest in Oud Gastel. Met name op de Markt bruist het op donderdag 27 april weer van de activiteiten. Van versierde fietsen, vrijmarkt, levende muziek tot sport dus.

De 33e Van Zuilichem Vlietloop is een loopfestijn voor jong en oud. Dat begint al met de Oranjeloop voor de jongste groepen vanaf 12.30 uur. Start en finish van de kortste afstanden is op de Markt. Elke tien minuten gaat er ongeveer weer een volgende jeugdgroep van start. Het programma is zo ingepast dat de andere Koningsdag-activiteiten ook mee te pakken zijn. Deelname aan de Oranjeloop blijft gratis. Dan is het om 13.30 uur de beurt aan de 5 kilometer recreatieloop, altijd enorm in trek bij vele tientallen Gastelaren maar ook van ver daar buiten. De parcoursen door hartje Gastel en de polderwegen eromheen zijn te vinden op de website www.tveerke.nl. Daar is ook voorinschrijving mogelijk.

Als dan iedereen gefinisht is, begint om 14.30 uur het spektakelstuk van halve marathon en 10 kilometer. Beide wedstrijden tellen mee voor het WBLC. Kleppers als Jeroen van Damme, Huub Maas, Toon Heeren, Tom Koetsenruijter, Els van Hooijdonck, Yvonne Boot maar ook de Gastelaren Roel van Nes, Ad Verheijen, Rob Musters en Bernard Heshof zullen de strijd aangaan op een van de twee afstanden. Yvonne van Vlerken leverde vorig jaar een nationale toptijd af, maar zij verblijft in het buitenland momenteel. Vorig jaar zijn de nieuwe afstanden ingevoerd ter vervanging van de 10 Engelse Mijl en met een recordaantal deelnemers gaat evenementenorganisatie 't Veerke op de ingeslagen weg verder. Voorinschrijven kan, ter plaatse kan het ook tot een kwartier voor aanvang in Zaal 't Hart van Gastel op de Markt. Na afloop vindt daar ook de prijsuitreiking plaats. Alle deelnemers ontvangen de inmiddels klassieke Vlietloop-mok. Voor de snelsten is een fraai geldprijzenschema opgesteld maar voor velen geldt: meedoen is belangrijker dan winnen.

Tot donderdag 27 april bij de 33e Van Zuilichem Vlietloop, Oud Gastel.

Lees ook<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FotoseriesDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief