31e editie van Pekkercross

  Sport en Vereniging


OUD GASTEL - Het sluitstuk van een wel heel bijzonder jaar Veerke-activiteiten.

In het 30e seizoen werden alle deelnemersrecords al gebroken. Dit jaar was het met de landelijke televisie bij de triathlon wederom een topjaar. Traditiegetrouw sluit 't Veerke af met de Pekkercross. Ook daar zijn de vooruitzichten goed, gezien het feit dat de afgelopen weken gemiddeld bijna 40 kinderen kwamen trainen op het parcours. Dit alles onder de bezielende leiding van Bernard Heshof en Jempy van de Veeken. Gastelse Pekkercross: een niet met andere veld- of boslopen te vergelijken cross. Op zondag 20 december staat het sportieve evenement andermaal op het programma. Op een uitdagend parcours, wat steeds meer ook door het Gastels bos gaat. De afgelopen weken hebben al zo'n 50 kinderen onder leiding van ervaren lopers als Bernard Heshof en Jempy van de Veeken geoefend op de rondjes die zij zondag gaan afleggen. Voor de organisatie tekent 't Veerke in samenwerking met atletiekvereniging Thor uit Roosendaal.

De Pekkercross begint op 20 december met de recreantencross. Gebleken is dat de wedstrijd over 9 kilometer voor de minder geoefende hardlopers niet elk jaar in het programma past. Daarom bieden ze iedereen, die wel mee wil doen, puur voor het uitlopen een alternatief. Met de recreantencross opent de jubileumeditie van de Pekkercross om 10.30 uur. De recreanten kunnen kiezen voor 1, 2, 3 of 4 rondes. In afstand vertaald is dat: 1800, 3600, 5400 of 7200m. Deelnemen is belangrijker dan winnen.

Dit geldt ook bij de jeugdcrossen, die vanaf 11.30 uur op het programma staan. Jeugd van groep 1 t/m 4 loopt 750m. en gaat voor het eerst ook door het bos. Een kwartier later gevolgd door de groepen 5 t/m 8 voor 1500m. Om 12.00 uur zijn de dames en junioren aan de beurt. Zij gaan al voor respectievelijk 5400 en 3600m. Om 12.45 uur is het hoofdnummer, de mannenwedstrijd over 9 kilometer. Aan de start staan grote namen zoals viervoudig winnaar Colin Bekers, tweevoudig winnaar Alex van Tilburg en wellicht ook Huub Maas, Michiel van Nispen, Wouter Warndorff, Tom Koetsenruyter en Eltjo van Mechelen. Bij de dames onder meer Sagitta van den Broek. In het verleden combineerde zelfs Olympisch atleet Simon Vroemen een familiebezoek met deelname aan de Pekkercross. Van Gastelse zijde zullen nog meer cross-kleppers zeker op komen draven: Gerbert van den Biggelaar, Ad Verheijen, Rob Musters, Bernard Heshof en Anne van Alphen.

Met de Pekkercross komt een einde aan het 31e Veerke-seizoen. Aan de quiz, zomertijdloop, Van Zuilichem-Vlietloop, wandelvierdaagse, tridaagse, jeugdtriathlon, Verwer & Janssentriathlon, Arvo-Avondloop en Beka-Pekkercross, hebben in totaal liefst 4000 mensen mee gedaan. Hoogtepunt waren de 5 televisie-uitzendingen van Rennen voor Twee gekoppeld aan de triathlon.

Ook voor het publiek is er rond het parcours veel te zien en te beleven. De scouting Andriessengroep ontvangt deelnemers en toeschouwers gastvrij in haar gebouw.

Lees ook 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief