Logo internetbode.nl/halderberge

Yentel Boot kampioen

  Sport en Vereniging


OUDENBOSCH - Afgelopen zaterdag werd het Judo2 inspire toernooi georganiseerd.

"Ik, als Olympische topjudoka, heb veel meegemaakt. Daar wil en kan ik wat mee doen: een eerste vlammetje aansteken naar een nieuwe weg, inspireren. Ik raak weer geïnspireerd door de manier waarop ik anderen kan inspireren. Actie-Reactie. Een kettingreactie: de cirkel van inspiratie". Topjudoka Elisabeth Willeboordse heeft een missie; zij wil de Braziliaanse kinderen uit de favela inspireren en buiten hun leefgrenzen laten kijken op de weg naar de Olympische Spelen van 2016 die in Brazilië zullen plaats vinden. Met dit doel voor ogen liet zij op 17 oktober kinderen uit de Favela overkomen naar Nederland en werd dit jaar voor het tweede jaar het Judo 2 Inspire toernooi georganiseerd in de van Ghent kazerne te Rotterdam. Een zeer sterk bezet toernooi waaraan ook de Braziliaanse kinderen meededen.

Yentel Boot nam deel in de U52 kg en wint hier haar eerste wedstrijd vol overtuiging met een vol ippon. Haar tweede wedstrijd wordt ook met ippon gewonnen. Met winst op ippon van haar derde wedstrijd werd zij poule winnaar en ging ze naar de kruisfinale. De kruisfinale wint ze binnen 15 seconden met vol ippon en daarmee plaatste zij zich voor de finale die Yentel met mooi technisch judo ook naar zich toe trok. Met deze 5 winstpartijen werd Yentel overtuigend kampioen.

Op 25 oktober stapten de Braziliaanse kinderen weer op het vliegtuig. Zij nemen de fakkel van inspiratie en motivatie mee om eenmaal thuis het vuur weer door te geven en andere kinderen te inspireren en motiveren om te gaan studeren.

Zo werkt het ook bij de sport judo. Je gebruikt je de kracht van je tegenstander om een worp te maken. Actie-reactie, meegaan in de beweging. Het is een immer doorgaande kettingreactie waarbij de energie uit de actie wordt gebruikt voor re-actie.

Op dezelfde dag namen Joey en Yordi de Wild uit Zegge, Jari Wollrabe uit Oosterhout en Sanne Tadema uit Breda deel aan het Klompentoernooi in Sint Oedenrode. Yordi won zijn eerste maar verloor zijn tweede wedstrijd waardoor hij ondanks zijn vier winstpartijen net niet het podium wist te bereiken. Joey verloor zijn eerste wedstrijd en won daarna twee wedstrijden met ippon. Nadat hij zijn vierde wedstrijd verloor, lag hij uit de competitie. Jari werd in zijn eerste wedstrijd door de scheidsrechter als winnaar aangewezen maar verloor zijn twee daarop volgende wedstrijden. Doordat Jari in een kleine poule zat, werd hij toch nog derde. Sanne, die pas net met wedstrijdjudo begonnen is, wist ook haar weg naar het Klompentoernooi te vinden waar zij haar eerste wedstrijd met vol ippon wint. De wedstrijden daarna werden verloren.

Op zondag was het de beurt aan de jongens in de categorie U15 en U18 jaar. Marijn Voortmeijer uit Breda verloor zijn eerste wedstrijd maar weet zijn volgende drie wedstrijden allemaal met ippon te winnen. Helaas verliest hij zijn vijfde wedstrijd waardoor hij uit de competitie lag. Ook Yann Vissers uit Romalen staat goed te judoën maar behaalt het podium niet. Mark Boogaers uit Oudenbosch weet met drie mooie winstpartijen 27 danpunten te verzamelen en wint de bronzen medaille. Lars Vissers uit Rosmalen weet vier partijen te winnen en wint daarmee het brons. Peter van de Boogaard uit Rosmalen weet ook het brons te pakken.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief