Logo internetbode.nl/halderberge

Brevetzwemmen bij de Vuurtoren

  Sport en Vereniging


OUD GASTEL - Op zondag 12 juli werd er al vroeg afgezwommen voor overlevingsbrevetten. Om 8.15 uur in de ochtend stonden de 34 kandidaten op het zwembad Blankershove klaar en kon er gestart worden.

Er waren zes kandidaten voor otter, één voor bever, vijf voor zeehond. Deze brevetten bevatten naast het zwemmen andere specialiteiten, zoals door hoepels zwemmen, op de rug onder water zwemmen en dompend verplaatsen.

Voor Zwaardvis brons, zilver en goud waren er respectievelijk zes, acht en één kandidaat. Bij de zwaardvisbrevetten komen o.a. alle slagen aan de orde met keerpunten en wedstrijd starten, zoals bijvoorbeeld de vlinderslag.

Bij dolfijn brons, zilver, goud en diamant gingen in totaal zeven kandidaten op.

Bij de dolfijnbrevetten moet er onder andere gezwommen worden met kaplaarzen en regenjas aan, waarvan daarna een drijfmiddel gemaakt moet worden. Ook moeten de kandidaten een boot om laten slaan, om zo bepaalde technieken te oefenen om de kans op overleven zo groot mogelijk te maken. De overlevingsbrevetten zijn heel divers en dus ook heel leuk.

De jongste deelnemer was de op die dag, 6 jaar geworden Rens Bolijn, die samen met vijf andere leden zijn otter diploma haalde. Anouk de Kock en Teun Hopstaken behaalden het laatste brevet Dolfijn Diamant. Zij startten als eersten in het water, maar kwamen als laatste het water weer uit.

Zij moesten beginnen met een sprong van de hoge duikplank, aangekleed met oa een winterjas, sjaal, handschoenen, lange broek en kaplaarzen, waarmee de nodige meters gezwommen moesten worden. Uiteraard hadden ze daar goed voor getraind en konden zij het laatste diploma van de reeks toevoegen aan hun lijstje.

Alle 34 kandidaten hebben het examen goed afgesloten. Gefeliciteerd allemaal.

Als afsluiting van het seizoen werd er na het examen een ontbijt verzorgd. De kandidaten, ouders, broertjes en zusjes en andere betrokkenen hebben dan ook genoten van de heerlijke broodjes, warme chocolademelk en ander lekkers. Dit was zoals ieder jaar weer een gezellige afsluiting om nu te gaan genieten van de vakantie.

Na de zomervakantie starten we in september weer op woensdag in het binnenbad in Oudenbosch (19- 21 uur) en op zaterdag (17 tot 18.30) uur in het binnenbad in Rucphen. Voor meer informatie: info@rbdevuurtoren.nl<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief