Veerke-seizoen mooi ingezet met Avondjeloop

Sport en vereniging

OUD GASTEL - De eerste Veerke-activiteit van het seizoen 2017-18 zit er weer op. Opnieuw mocht de Gastelse evenementenorganisatie honderden deelnemers en toeschouwers begroeten op de vierde Hart van Gastel Heerlijk Avondjeloop.

Het feest begon 's middags al met de nieuwe formule van Stichting Bijzondere Activiteiten. Voor het eerst kwam sinterklaas in Oud Gastel per boot aan. Dat kon prima bij Gastel Sfeer, daar waar op 1 januari altijd de nieuwjaarsduik plaats heeft en in juni de triatleten uit het water komen. Met Gastels Fanfare voorop ging het na een eerste spel naar de Markt in het dorp voor de apotheose. Honderden kinderen liepen vrolijk mee. Vervolgens had de Gastelse Ondernemers Vereniging een leuk foodtruckfestival opgezet met voor de jeugd nog een wipe-out-attractie. Vanaf zes uur 's avonds deden de pieten en Jelle de warming up met in totaal 120 kinderen, die meeliepen in één van de vier series jeugdlopen. Het was geweldig om te zien hoe mooi sommigen al feestelijk versierd waren. Net kleine hollende kerstboompjes. Ook in het dorp zelf deed iedereen zijn best om de lopers een sfeervolle passage door de straten te bieden. Na de jeugd was het de beurt aan de recreanten, die konden kiezen uit 2, 4 of 6 kilometer lopen. Het was de grootste groep die vertrok, want zo'n 130 mensen kozen voor dit onderdeel. Onder hen ook de familie Schelvis uit IJmuiden met hun gehandicapte dochter Elin in de buggy. Elin en haar zusje Bente hadden in de weken ervoor symbool gestaan voor de NSGK-collecte en nu kwam het gezin terug naar het dorp, waar ze na de Rennen Voor Twee-triathlon zo mee vertrouwd zijn geraakt. Elins ouders Patrick en Marie-José liepen lekker tussen de andere atleten mee de buggy al duwende. Precies zoals zij het altijd willen.

Recreanten

Op de recreantenafstand geen winnaars. Wel op de 10 kilometer. Daar snelde Ricardo Sint Nicolaas naar de zege in een snelle tijd van 32.35 minuten. Even later volgden Mees van der Pas en Carliho Suijkerbuijk op de plaatsen twee en drie. Bernard Heshof was ondanks de drukke winkelperiode op een vierde plaats snelste Gastelaar. Bij de vrouwen won Lynn Lossie nipt van Anouk Kerstens. Derde werd Marjolijn Deelen. Astrid Willemse was op de vierde plaats beste Gastelse. Toen om 21.00 uur Carlo Lodiers als laatste binnenliep werd het tijd voor de After-party bij hoofdsponsor Hart van Gastel met DJ Toekomst. 't Veerke kon toen al terugkijken op een geslaagde vierde editie en plant het eerste lustrum in november volgend jaar.

Beka-Pekkercross

Vooruitkijkend komt ook de 33e Beka-Pekkercross er snel aan. Op zondag 17 december is rond het scoutinggebouw, het Gastelse bos en de surfvijver weer deze populaire veldloop. De recreanten bijten om 10.30 uur het spits af. Daarna volgen twee jeugdgroep, de junioren en dames-categorie en tenslotte om 12.30 uur de heren. Inschrijven kan via de website www.tveerke.nl en dan door naar Pekkercross. Populair is ook altijd de training en parcoursverkenning voor de jeugd. Die is dit op 10 december door Bernard Heshof van 9.30 tot 10.30 uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief