Veel NK tickets voor twirlers Mobile

Sport en vereniging

BOSSCHENHOOFD - De afgelopen weekenden waren druk voor de leden van de Bosschenhoofdse twirlvereniging Mobile. In het weekend van 4 en 5 november vonden de Brabantse kampioenschappen plaats in Waalwijk. Afgelopen weekend waren de voorrondes voor het NK twirl in Hoofddorp. Op beide wedstrijden werden mooie resultaten behaald.

Het juvenile team, bestaande uit Britt, Carlijn, Carmen, Femke, Lea, Meike en Selena, mocht op zaterdag 4 november hun routine aan de jury laten zien. De zeven dames hadden hard gewerkt, en de jury beloonde dat met de kampioenstitel! Ook Jalicha van Delft behaalde als solist de kampioenstitel in de klasse jeugd 3-showtwirl. In deze zelfde klasse behaalde Carlijn Maatjens het zilver. Zowel het team als de twee solisten mogen nu deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap voor deze onderdelen, dat op 16 december in Waalwijk wordt gehouden.

Een dag later was het de beurt aan de oudere leden. Showtwirler Gail Heeren behaalde in de juniorklasse het zilver. Danielle Verpaalen behaalde eveneens zilver, in de senior middenklasse artistiek programma. Het seniorenteam, bestaande uit Danielle, Danielle, Denise, Iris, Lindsay, Nelleke en Sanne liet meerdere teams achter zich en behaalde de bronzen podiumplek.

De juniorengroep, die voor het laatst haar huidige routine uitvoerde, behaalde eveneens zilver. Verschillende senior solisten van Mobile behaalden verder ook mooie resultaten, maar vielen buiten het podium.

NK twirl

Op zaterdag 25 november vonden de voorrondes voor het N.K. twirl plaats. Verschillende twirlers van Mobile hadden zich hiervoor geplaatst, door minimaal twee maal de vereiste plaatsingspunten op normale wedstrijden te halen. Bij de voorrondes wordt bepaald welke 15 twirlers per categorie door mogen naar het N.K. twirl in december. Voor Gail Heeren geldt in de categorie 2-baton al een rechtstreekse plaatsing, evenals voor Lindsay Hornstra in de categorie Super X-strut.

Gail Heeren moest het in de categorie 1-baton junior opnemen tegen 39 andere deelnemers. Haar routine verliep niet helemaal vlekkeloos, maar ze wist (vooral tot haar eigen verbazing) een prachtige 8e plaats te behalen, en daarmee een ticket voor het N.K. in Almere. Danielle Verpaalen nam het in de seniorklasse 1-baton op tegen 76 anderen, evenals Lindsay Hornstra. Ook hier presteerden beiden boven verwachting: Danielle behaalde de 6e plaats, en Lindsay de 44e. Danielle mag daardoor ook naar het N.K.

In de categorie dancetwirl senior (74 deelnemers) namen Danielle, Lindsay en Denise deel. Denise was als een van de laatsten geplaatst, maar wist toch een aanzienlijk aantal deelnemers te verslaan door een mooie 54e plaats te behalen. Lindsay viel net buiten de prijzen, maar was wel dik tevreden met haar 17e plaats. Danielle viel hier opnieuw in de prijzen: ze behaalde de 12e plaats, en daarmee een volgend N.K. ticket.

De komende weken staan voor een groot deel van de leden dus in het teken van de voorbereiding op een NK, op 16 of 17 december!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief