Uitslag indoorcompetitie handboogschieten

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - De afgelopen week is de zesde ronde verschoten van de indoorcompetitie handboogschieten. Van handboogvereniging Concordia Florebith uit Oudenbosch deden 20 leden mee aan deze ronde die bij Nooit Volleerd in Schijf werd verschoten.

De meest opvallende score was die van Kim Lazaroms, die met haar Long Bow een score behaalde van 185 punten. Zo'n 40 punten meer dan haar tot dan toe hoogste score. Het 12 jarig talent bleef daarmee 5 punten door de 6 gemiddeld en dat zonder stabilisatie- en richtmiddelen. En dat in haar eerste seizoen.

De scores na 30 schot in deze ronde waren als volgt:

Klasse Compound: Corné van den Broek 277 punten; Harry Kessel 276 en Annemarieke Kats 269 punten. Helaas schoot zij in de laatste serie van 3 pijlen 9-9-8 en kwam daarmee 1 puntje te kort op het zo begeerde gemiddelde van 9. Maar deze barrière gaat ze zeker binnenkort slechten.

Klasse Recurve: Jack Elst 267 punten; Alex de Kreek 263; Ilona Huijbregts 257; Johan Rommens 254; Ad van Domburgh 251; Jeroen Verwimp 248; Donnie Ossenblok 243; Robert Rommens 238; Niels Elst 220; Gijs Uijtdewilligen 217; Arno Mol 198; Mark van den Broek 147 en Lucas Mol 146 punten.

Klasse Long Bow: Kim Lazaroms 185 en Jack van Domburgh 161 punten

Klasse Instinctive Bow: Thijs Bezemer 194 punten.

Programma

Deze week staat de 2e ronde in de planning van de competitie 25 meter 1 pijl. Deze wordt verschoten op de banen van Oude Doelen in Roosendaal.

De Oudenbosche vereniging zal dit jaar ook op de kerstmarkt in Ossendrecht staan. In die regio is het handboogschieten tegenwoordig geheel onbekend.

Vroeger (30-40 jaar geleden) zat er in elk dorpje wel een handboogvereniging. Nu zitten er tussen Roosendaal en Yerseke helemaal geen NHB-aangesloten verenigingen meer. Een mooie missie om de sport weer bij een breder publiek bekend te maken. Dit is een taak die de leden van Concordia Florebith graag en met veel plezier op zich nemen.

Voor meer informatie: www.concordia-florebith.org



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief