Afbeelding

Vierde Hart van Gastel Heerlijk Avondjeloop

Sport en vereniging

OUD GASTEL - In vier jaar tijd is de Hart van Gastel Heerlijk Avondjeloop ook een vaste waarde geworden op de evenementenkalender van 't Veerke.

De Stichting Bijzondere Activiteiten (SBA) en de Gastelse Ondernemers Vereniging vormen de opmaat naar het heerlijk avondje van 25 november. SBA pakt de intocht verfrissend aan met voor het eerst een intocht per stoomboot en aanmeren op de plek waar jullie als triatleten ook in en uit het water gaan/komen.

Het programma

14.30 uur aankomst Sint Nicolaas en gevolg met stoomboot bij Gastel Sfeer.

16.00 uur aankomst sint op Markt voor tweede deel spel.

16.30 uur heerlijk avondje-markt met foodtrucks.

18.00 uur start jeugd groep 1 en 2 van 4e Heerlijk Avondjeloop.

18.15 uur start jeugd groep 3 en 4

18.30 uur start jeugd groep 5 en 6

19.00 uur start jeugd groep 7 en 8

Parcours voor alle jeugdlopen: Markt, Het Hof, Beukenlaan, Dorpsstraat, Markt.

19.15 uur start recreanten met keuze uit 1, 2 of 3 rondes oftewel 2, 4 of 6 kilometer.

20.00 uur start trimmers/wedstrijdatleten voor 5 rondes oftewel 10 kilometer.

Parcours vanaf 19.15 uur: Markt, Dorpsstraat, Beukenlaan, Korte Dreef, Markt, Veerkensweg, Hagelkruis, Beemd, Hil, Veerkensweg, Markt.

Als de schemering intreedt, het parcours gereed is gaan we los. De zwarte pieten doen de warming up met de jeugd. Langs de looproute gebeurt van alles. Muziek van dweilbandjes of individuele muzikanten, een beetje kunst, een snufje cultuur. Verlichte etalages, acties van de winkeliers. Jumbo heeft een Jumping-act, er staat een springkussen en de inmiddels al legendarische After-Party met dit keer DJ Toekomst met de hits uit de jaren 80/90 zal het Heerlijk avondje omtoveren tot een Heerlijk dansnachtje.

Diezelfde dag begint de aanmelding voor de triathlon van Oud Gastel. Steeds vroeger maken triatleten hun seizoensplanning. Dat is de laatste jaren ook wel nodig, omdat het aantal evenementen ten opzichte van het aantal triatleten enigszins achterblijft. En dat maakt ook de interesse voor de 34e Verwer & Janssentriathlon steeds groter. Met bovendien de Heerlijk Avondjeloop als entourage, is de aftrap van de inschrijving steeds meer een gebeurtenis op zich geworden.

Op 22 en 23 juni staat het volgende op het programma: Vrijdagavond de 25e (!) jeugdtriathlon met aan het slot een vader/moeder-race! Zaterdag: 1/3e wedstrijdserie, 1/3e recreantenserie (nieuw); Kwart triathlon; 1/8e triathlon open serie; 1/8e triathlon Halderbergenaren; Trio triathlon - business/clubs/family. Aanmelden kan via info@tveerke.nl of de site ntbinschrijvingen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief