Afbeelding

Robert Rommens schiet zich naar een podiumplaats

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Robert Rommens, het 15-jarige jeugdlid van Handboogvereniging Concordia Florebith uit Oudenbosch, heeft tijdens de indoor FITA wijdstrijd in Middelbeers een 3e plaats behaald.

Robert, uitkomend in de categorie Cadetten Recurve Heren, begon de wedstrijd niet zo heel goed. Wat materiaal problemen en toch ook het wennen aan zo'n grote wedstrijd bracht hem de eerste 30 schot tot een score van 215 punten, 5 punten door de 7 gemiddeld. Een veel betere 2e helft bracht hem tot een score van 244, 4 punten door de 8 gemiddeld. Daarmee stelde hij zijn 3e plaats veilig.

Met een totaal van 459 bleef hij 45 punten achter op de nummer 2 en 87 punten op de latere winnaar, die in totaal 6 punten door de 9 gemiddeld schoot.

Dat is het niveau waar Robert naar toe traint via de Regio training. Dit zijn talenten uit de regio die maandelijks met elkaar trainen onder begeleiding van toptrainers. De clubtrainers borduren verder op de ingeslagen weg en zo zal de vorm groeien naar een topniveau. Deze groep schiet ook verschillende wedstrijden door het gehele land, om zodoende te wennen aan de grote wedstrijden en het schieten onder grotere druk dan op de vereniging. Goed technisch kunnen schieten is natuurlijk belangrijk, maar om het hoofd koel te kunnen houden, onder grote spanning, is zeker zo belangrijk.

Een mooi leermoment voor Robert, die het handboogschieten nu heeft kunnen afkijken van bijvoorbeeld Olympisch-4e plaats-winnaar Sjef van den Berg. Deze behaalde een score van 293 en 298 punten, in totaal maar 9 punten te weinig voor een volle score.

Beter nog deed het Compound schutter Peter Elzinga, die 2 maal 299 noteerde!! Telkens slechts 1 puntje verwijderd van een clean score. Zo zie je maar dat heel goed schieten toch ook nog 'frustrerend' kan zijn. Zo dicht bij de zo gewenste 300-score en dan nog wel 2 keer achter elkaar. Robert stond dus wel mooi tussen dit geweld mee te schieten. Een geweldige ervaring en een grote stimulans om de ingeslagen weg te blijven volgen!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief